Pioli otvorio dušu o nesalomivom Mihajloviću: Video sam poruku koju je poslao igračima, siguran sam da će pobediti!

Trener Milana, Stefano Pioli, pred sutrašnji duel sa Bolognom govorio je o Siniši Mihajloviću i njegovoj borbi sa opakom bolešću.


Pre nekoliko dana fudbalsku javnost potresla je vest da će Mihajlović ponovo morati na bolničko lečenje nakon što mu se vratila leukemija, a od tada su srpskom stručnjaku stigle mnogobrojne poruke podrške sa svih strana.


Izuzetak nije ni trener “rossonera” Stefano Pioli koji je izrazio je žaljenje što Siniša neće sedeti na klupi svog tima sutra uveče na “San Siru”. Ipak, on veruje da će Srbin ponovo izaći kao pobednik i vratiti se svom poslu.


- Žao mi je što neće biti tog izazova da se borim sa Sinišom za bodove. Siguran sam ipak da ću ga uskoro videti na terenu. Već je dokazao da ume da pobedi strah i sve teškoće. I to su i karakteristike Bologne. Video sam poruku koju je poslao igračima. Nadam se da će moj tim uspeti da pokaže kvalitet na terenu. Moraćemo jasno da znamo kad da napadnemo sa velikom energijom, a kada da se pažljivo branimo- rekao je Pioli.


Trka za titulu u Seriji A odavno nije bila uzbudljivija, a tokom ovog kola neki od timova bi mogli da ispadnu iz šampionske trke. Ko će to biti saznaćemo posle derbija italije u kome se u Torinu sastaju Juventus i Inter, a teško gostovanje u Bergamu imaće i Napoli. Ove dve utakmice igraće se pre meča na “San Siru”, a Pioli ističe da redosled mečeva nema nikakav poseban uticaj.


- Igrati prvi ili poslednji ne menja ništa. Naši navijači moraju nam dati snagu da najbolje odigramo ovaj susret. U Milanelu smo proteklih dana radili dobro, oni koji su bili na obavezama sa reprezentacijama, imali su prilike da malo i odmore. Izbor će biti tehničke prirode. Ibrahimović? On živi sa svojim slabostima, ali biće u redu- dodao je Pioli.


Na pitanje, da li je ovo vrhunac njegove karijere, trener Milana je odgovorio da ne razmišlja na taj način.


- Zenit moje karijere tek dolazi i radim za taj trenutak. Mislim da još nisam postigao najviše što mogu- zaključio je Pioli.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji