DONEO MILANU POBEDU, DOVEDEN ZA "SIĆU" - 480.000 EVRA! Pierre Kalulu OTKRIĆE Piolija!

Pierre Kalulu jedno je od otkrovenja Serije A ove sezone.


Kraj sezone još je daleko, ali na San Siru uveliko prave planove za naredno leto. U januarskom prelaznom roku novca nije bilo, ali u junu će biti drugačije – nadaju se u Milanu.


Stefano Pioli imao je velikih problema u srcu odbrane, redovno je uprav  na toj poziciji škripalo u dosadašnjem delu sezone, što je sportski sektor na čelu sa Paolom Maldinijem navelo da na tržištu potraži alternative.


Ispostavilo se da im je taj prekopotreban centalni bek svo vreme bio ispred nosa, ali da nisu obratili pažnju na njega ili ga nisu uzimali za ozbiljno. Štaviše, pokazalo se da je  do nedavno anonimni Pierre Kalulu  mnogo više od toga, pa bi do leta mogao da natera Paola Maldinija i Federica Massaru da preispitaju ideje i novac ulože u pojačanja na drugoj poziciji.


Ni sam trener Milana Stefano Pioli dugo nije ni video Kalulua. Uostalom, francuski defanzivac došao je u Milano tiho, bez pompe, bez utakmice u seniorkom fudbalu, kao zalog za budućnost plaćen svega 480.000 evra. Zapravo, toliko je Milan je morao da uplati na ime trening kompenzacije Lyonu, klubu koji ga je iškolovao kao desnog beka. Afirmisao se  međutim na drugoj poziciji, spontantano, sticajem okolnosti.



U subotu je konačno stigla i zaslužena nagrada za marljiv rad na treninzima. Pierre Kalulu se protiv Empolija našao ustartnih 11, iako je kapiten  Romagnoli bio zdrav. Rezultat – Milan je sačuvao mrežu i slavio 1:0, prvim golom u dresu Milana Pierrea Kalulua, tihog i povučenog momka, pandana Ngolo Cantea iz Chelsea. Lopta se odbila na dvadesetak metara od gola Empolija, šutirao je slabijom levom nogom u nebranjeni deo gola Vikarija koji je samo pogledom ispratio loptu kako ulazi u mrežu.


Kakav je posao napravio Maldini, govori činjenica da je Kalulu plaćen 480.000 evra, a da se njegova vrednost procenjuje na 20 miliona evropskih novčanica.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji