Zlatanova majstorija rastužila Shevchenka

Fudbaleri Milana ubedljivo su u gostima pobedili tim Đenove sa 3:0, dok su Sasuolo i Napoli igrali nerešeno 2:2 u mečevima 15. kola Serije A.


Na klupi Đenove sedeo je legendarni fudbaler Rosonera Ukrajinac Andrej Ševčenko, ali neće po lepom pamtiti gostovanje svog nekadašnjeg kluba.


Milan je poveo u desetom minutu majstorskim pogotkom Zlatana Ibrahimovića iz slobodnog udarca. Bio je to njegov šesti pogodak ove sezone. Takođe, tim golom izjednačio se sa Pipom Inzagijem na večnoj listi najboljih golgetera Milana. Obojica su postigli po 73 gola za Rosonere.


U samom finišu prvog poluvremena, u sudijskoj nadoknadi vremena, Brazilac Žunior Mesijas udarcem glavom savladao je domaćeg golmana Sigirua. Bio je to prvenac u dresu Milana za doskorašnjeg fudbalera Krotonea, da bi u 61. minutu isti igrač još jednom matirao odbranu Đenove.


Đenova je bila nemoćna, ali jedan od najlepših poteza na meču viđen je u 80. minutu kad je rezervni fudbaler domaćeg tima Manolo Portanova pokošao skoro sa polovine terena da lobuju Manjana, ali je golman Milana krajnjim naporom izbacio loptu u korner.


Veliki kiks napravio je vodeći Napoli. Poveo je u gostima protiv Sasuola sa 2:0 golovima Ruiza u 51. i Mertensa u 60. minutu, ali je domaći tim došao do boda pogocima Skameke u 72. i Ferarija u 89. minutu.


Mogao je Sasuolo do potpunog preokreta, Defrel je u 93. minutu zatresao mrežu Napolitanaca, ali je gol poništen zbog faula. Crveni karton dobio je trener godtiju Lučijano Spaleti.


Ranije tokom dana Mihajlovićeva Bolonja bila je bolja od Murinjove Rome, dok je Inter rutinski slavio protiv Specije sa 2.0.


Tabela: Napoli 36, Milan 35, Inter 34, Atalanta 31, Roma 25, Fiorentina 24, Juventus 24, Bolonja 24, Lacio 21, itd.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji