Milan i Inter podijelili bodove u uzbudljivom gradskom derbiju

Nogometaši Milana i Intera su remizirali u uzbudljivom derbiju 12. kola italijanske Serie A rezultatom 1:1.


U prvom milanskom derbiju u kojem su se od prve minute na suprotnim stranama našli bosanskohercegovački reprezentativci Edin Džeko i Rade Krunić Inter je poveo na samom početku susreta.


U 9. minuti Džeko i Hakan Calhanoglu su izvršili pritisak na Francka Kessieja, nogometaš Milana se spetljao i potom srušio Turčina, a sudija Daniele Doveri je dosudio penal.


Nakon dvije minute i vijećanja u VAR sobi penal je izveden, Calhanoglu je šutirao i pogodio protiv svog bivšeg kluba.


Već u 17. minuti Milan je poravnao rezultat na 1:1. Sandro Tonali je izveo korner sa lijeve strane, a nesretni Stefan de Vrij je pogodio svoju mrežu.


Inter je novu priliku za vodstvo dobio u 27. minuti iz novog penala nakon što je Fode Ballo Toure u kaznenom prostoru srušio Mattea Darmiana. Calhanoglu je penal prepustio Lautaru Martinezu, no njegov udarac je sjajno zaustavio Ciprian Tatarusanu.


Deset minuta kasnije Rafael Leao je imao priliku za Milan, no Samir Handanović je bio na visini zadatka.


Do kraja poluvremena vidjeli smo šuteve Nicoloa Barelle i Martineza, no mreža Milana se nije zatresla.


Džeko je jedinu pravu priliku na meču imao u 49. minuti kada je pokušao glavom nakon ubačaja Calhanoglua iz slobodnjaka, no šutirao je preko gola.


Do kraja meča vidjeli smo još nekoliko poluprilika, no odbrane obje ekipe su bile na visini zadatka i susret je završen bez pobjednika. Najbolju priliku za pobjedu imao je Milan u 90. minuti kada je Alexis Saelemaekers pogodio stativu, a u nastavku akcije Kessie šutirao pored gola.


Džeko je u 76. minuti zamijenjen zbog povrede, dok je Krunić odigrao u ekipi Milana igrao do 84. minute susreta.


Ovo je bio 228. susret koji je poznat pod nazivom Derby della Madonnina. Inter je ostao na 84, a Milan na 77 pobjeda u gradskom derbiju, dok je ovo bio 68 remi milanskih klubova.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji