LIGA EVROPE: Trener Milana veruje u prolaz dalje

Revanš utakmica između Crvene zvezde i Milana, na programu je večeras od 21.00.


Stefano Pioli, šef stručnog štaba Milana rekao je da će njegov tim morati da odigra dosta bolje kako bi prošao u narednu fazu. Cilj kluba iz Italije je da u Ligi Evrope ide što je dalje moguće.


– Put u Evropi je bio težak. Normalno da imamo poteškoća, ali smo ih prevazišli. U nedelju nismo imali osmehe na licima, ali tu je želja za ponovnim pokretanjem, da pokažemo da možemo da igramo odličan fudbal i pobeđujemo. Sada imamo prepreku u vidu Crvene zvezde, posedujemo malu prednost, koja nam ne dozvoljava da pripremamo meč na drugačiji način. Moraćemo da odigramo dosta kvalitetno da bismo prošli dalje. Analizirali smo poslednju utakmicu. Pogrešili smo u nedostatku inteziteta bez lopte, posebno u prvih pola sata. Nije neuspeh u padu u ovom mečevima. Neuspeh je zadržavanje na mestu na kojem ste pali. Moramo početi ponovo da igramo intezivno i kvalitetno. Biće komplikovan meč, ali nam je prolaz nadohvat ruke. Želimo da idemo dalje u Evropi, počeo je Pioli.


U poslednje vreme, odbrana Milana nije na zavidnom nivou. Oni su primili 2 gola od Zvezde plus još 3 od Intera. Takođe, za sutrašnji meč neće biti spreman Benacer, pa će ga Franck Kessie zameniti.


– Uvek je pogrešno deliti odgovornost na pozicije u timu. Pokušavamo da napadnemo sa svim igračima, a to moramo da radimo i u odbrani. Nismo bili kompaktni, nismo imali inteziteta. Benacer u ovom trenutku nema istu snagu. Potreban mu je individualni rad. Ove nedelje neće raditi sa ekipom. Kessie je dobro, a koji ću izbor napraviti, videćemo. Imamo kvalitet i resurse u timu da održavamo nivo igranja na svaka tri dana, zaključio je pedesetpetogodišnji trener.


(Hotsport.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji