Milan je šampion 2020! Proradili Ante i Hakan, neverovatni Theo rešio dramu u poslednjem minutu (VIDEO)

 Rossoneri nastavili seriju sjajnih rezultata i ulaze u novu godinu kao lider!


Milan je šampion Serije A za kalendarsku 2020. godinu i ide na zimsku pauzu kao lider u ovoj sezoni! Tačno godinu otkako je doživeo debakl protiv Atalante kada je poražen 0:5 i kada je delovalo da ovom klubu nema sreće još nekoliko narednih godina...


Golom fantastičnog beka Thea Herrnandeza u 93. minutu, Rossoneri su sinoć u derbiju kola savladali Lazio 3:2 i ulaze u novu godinu kao senzacionalni lideri italijanskog prvenstva i jedan od legitimnih kandidata za skudeto jer više niko ne sme da ih potceni i otpiše.


I sinoć su bili na pragu još jedne prokockane pobede kao protiv Rome ili nesrećnog remija posle gomile propuštenih šasni kao protiv Verone ili Parme, ali ih je sreća pogledala u nadoknadi vremena. Zasluženo. Iako su prokockali 2:0 iz prvog poluvremena i iako je Lazio u jednom trenutku delovao nadomak potpunog preokreta, Milan je po svemu prikazanom zaslužio pobedu... Pomogle su mu i katastrofalne odluke Simonea Inzagija.


Rossoneri su nastavili strašnu seriju. Bila im je ovo 26. uzastopna utakmica u Seriji A bez poraza. Poslednji put su izgubili pre devet i po meseci. Nastavili su i seriju mečeva sa makar dva postignuta gola. Ovaj tim je prvi koji je uspeo da veže 15 prvenstvenih mečeva u kalenadrskoj godini sa dva ili više postignutih golova još od Barcelonine generacije iz 1948. godine. Tačnije, to su jedine dve generacije u istoriji „liga petice“ kojima je to pošlo za nogom. Rossoneri su u kalendarskoj 2020. godini osvojili 79 odova, šest više od Intera, 11 od Atalante i čak 14 od Juventusa. Ova luda 2020. je donela svašta u svetu pa i ovaj ludi i simpatični Mian. Najmlađa ekipa u ligi...


Iako su u večerašnji derbi protiv Lazia ušli bez povređenih Ibrahimovića, Kjaera, Benacera i Gabie, suspendovanog Kessiea i sa rovitima Tonalijem i Rebićem koji su stisnuli zube, opet su odigrali odlično.


Bajkovito je Milan otvorio meč. Calhanoglu je prvi pripretio šutem sa distance, a onda upisao petu asistenciju u sezoni. Sjajno je centrirao iz kornera, a Ante Rebić idealno skočio i zahvatio loptu glavom pored uspavanog Marušića za toliko čekani prvenac u sezoni i vođstvo Rosonera u 10. minutu. Nastavio je Milan u istom ritmu i posle pravog karambola pred golom Lazia, lopta je došla do Rebića koji je iznudio penal. Patrick ga je pokupio prilikom klizećeg starta, a Calhanoglu je u odsustvu prvih penaldžija Ibrahimovića i Kessiea bio siguran izvođač najstrože kazne za 2:0 u 17. minutu. I Turčinu je to bio prvenac u sezoni pa je Milan zaista imao početak iz snova... 

Milan je šampion Serije A za kalendarsku 2020. godinu i ide na zimsku pauzu kao lider u ovoj sezoni! Tačno godinu otkako je doživeo debakl protiv Atalante kada je poražen 0:5 i kada je delovalo da ovom klubu nema sreće još nekoliko narednih godina...


Golom fantastičnog beka Tea Ernandeza u 93. minutu, Rosoneri su večeras u derbiju kola savladali Lacio 3:2 i ulaze u novu godinu kao senzacionalni lideri italijanskog prvenstva i jedan od legitimnih kandidata za skudeto jer više niko ne sme da ih potceni i otpiše.



I večeras su bili na pragu još jedne prokockane pobede kao protiv Rome ili nesrećnog remija posle gomile propuštenih šasni kao protiv Verone ili Parme, ali ih je sreća pogledala u nadoknadi vremena. Zasluženo. Iako su prokockali 2:0 iz prvog poluvremena i iako je Lacio u jednom trenutku delovao nadomak potpunog preokreta, Milan je po svemu prikazanom zaslužio pobedu... Pomogle su mu i katastrofalne odluke Simonea Inzagija.


Rosoneri su nastavili strašnu seriju. Bila im je ovo 26. uzastopna utakmica u Seriji A bez poraza. Poslednji put su izgubili pre devet i po meseci. Nastavili su i seriju mečeva sa makar dva postignuta gola. Ovaj tim je prvi koji je uspeo da veže 15 prvenstvenih mečeva u kalenadrskoj godini sa dva ili više postignutih golova još od Barselonine generacije iz 1948. godine. Tačnije, to su jedine dve generacije u istoriji „liga petice“ kojima je to pošlo za nogom. Rosoneri su u kalendarskoj 2020. godini osvojili 79 odova, šest više od Intera, 11 od Atalante i čak 14 od Juventusa. Ova luda 2020. je donela svašta u svetu pa i ovaj ludi i simpatični Mian. Najmlađa ekipa u ligi...


Iako su u večerašnji derbi protiv Lacija ušli bez povređenih Ibrahimovića, Kjera, Benasera i Gabije, suspendovanog Kesija i sa rovitima Tonalijem i Rebićem koji su stisnuli zube, opet su odigrali odlično.


Bajkovito je Milan otvorio meč. Čalhanoglu je prvi pripretio šutem sa distance, a onda upisao petu asistenciju u sezoni. Sjajno je centrirao iz kornera, a Ante Rebić idealno skočio i zahvatio loptu glavom pored uspavanog Marušića za toliko čekani prvenac u sezoni i vođstvo Rosonera u 10. minutu. Nastavio je Milan u istom ritmu i posle pravog karambola pred golom Lacija, lopta je došla do Rebića koji je iznudio penal. Patrik ga je pokupio prilikom klizećeg starta, a Čalhanoglu je u odsustvu prvih penaldžija Ibrahimovića i Kesija bio siguran izvođač najstrože kazne za 2:0 u 17. minutu. I Turčinu je to bio prvenac u sezoni pa je Milan zaista imao početak iz snova... 



Međutim, Rossoneri su spustili gas, a Lazio je krenuo na sve ili ništa i dobio poklon sa neba. Kalulu je prilikom kornera malo odgurnuo Koreu, a sudija Di Belo uz VAR konsultaciju prestrogo presudio da je penal. Donnarumma je uspeo da odbrani udarac Imobilea sa bele tačke ali su njegovi saigrači zaspali i Luiz Alberto je iz odbitka poništio bravuru Milanovog golmana. Lazio je ni iz čega oživeo i dobio krila za drugo poluvreme.


Rimljani su bili mnogo bolji na početku drugog poluvremena i bilo je pitanje momenta kada će da izjednače. Milan nije izdržao ni 15 minuta. Milinković Savić je majstorskom asistencijom prebacio odbranu domaćih, a Imobile je bio neumoljiv. Opet je loše reagovao mladi Kalulu... Milan pod hitno mora da kupi štopera ako misli da se nada nečemu.


Delovalo je da je Lazio bliži pobedi ali je Simone Inzaggi tada napravio čudne izmene i izveo Imobilea i Milinković Savića, kao da je rešio da osigura bod. Pioli je na drugoj strani malo zakasnio sa izmenama ali je pogodio uvođenjem Haugea koji je opet preokrenuo situaciju na terenu. Norvežanin je dobio šansu u finišu i razmrdao Milan koji je imao dve fenomenalne prilike za pobedu. Prvu je Reina skinuo Castilleju, a drugu je propustio Rebić šutem pored gola. Delovalo je da će Milan proklinjati propuštene šanse, a onda je usledio spas u minut do 12. Calhanoglu je opet izveo fenomenalan korner, a Teo Hernandez baš kao protiv Parme bio najviši u skoku i postigao gol vredan mnogo više od tri pobeda koji bi mogao Rossonerima da još više razmahne krila u nastavku sezone.


Ovakvom bilansu u 2020. godini se verovatno niko nije nadao od mlade ekipe Rossonera. Sledi pauza od desetak dana pa nastavak sezone i teškog raspored. Gostovanje Beneventu, pa dueli kući protiv Juventusa i Torina, gostovanje Cagliariju i Atalanta na San Siru.


(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji