OSTANITE KOD KUĆE: Igra se VELIKI MILANSKI DERBI!

Ovog vikenda veliki broj ljudi biće „prikovan“ ispred TV ekrana - ovakav vikend dugo smo čekali, fudbalski spektakli ređaće se jedan za drugim po celoj Evropi, a nama najzanimljiviji biće onaj u Italiji - Derby della Madonnina.

Milanski derbi se kroz istoriju igrao u raznim zanimljivim ili specifičnim uslovima, ali nikada kao u ovim sada. 

Virus korona je opet bacio sve u drugi plan. Situacija u Italiji se pogoršava rastom broja zaraženih koji je dostigao neke aprilske brojke, a ni fudbal nije ostao pošteđen. Virus COVID-19 je opet ušao i u klubove Serije A, a Inter je jedan od najpogođenijih. 

Uoči gradskog derbija, trener Antonio Conte ne može da računa na šestoricu igrača. A neki su mu vrlo bitni. Štoperi Škriniar i Bastoni su starteri, vezista Galajardini i bek Jang u rotaciji, a jedino se neće osetiti odsustvo rezervnog golmana Radua i Nainggolana koji nije ni planiran za ovu sezonu ali je silom prilika ostao u klubu. Dodajmo tu da je vezista Stefano Sensi suspendovan zbog kartona i jasno je u kakvim je problemima trener Intera pred derbi. 

Pogotovo će Conteu biti teško da nadoknadi odsustvo dvojice štopera jer igra sa trojicom u poslednjoj liniji. Zato će njihova mesta najverovatnije popuniti Dambrozio i Kolarov kojima to nisu primarne pozicije i mogu da budu rizik u defanzivi. 

Takođe, neki od Interovih bitnih igrača će doći umorni posle reprezentativnih obaveza . Pogotovo oni iz Južne Amerike poput Lautara Martineza, Artura Vidala i Alexisa Sancheza. 

I u Milanov tim se uslelila korona ali nije nanela toliko štete. Van stroja zbog virusa su rezerevni štoperi Gabnia i Duarte, a najbitnije je da se oporavio Ibrahimović bez kojeg je Milan ostvario sve pobede u poslednja dva kola, ali se osetilo da Zlatan nedostaje u špicu. 

Milanov mladi tim je uspeo da pobedi sve tri utakmice na početku prvenstva, ali je igrao protiv slabih rivala poput Bologne, Crotone i Spezie. Ovo će im biti prvi ozbiljan test u sezoni. Imaju i ogroman motiv da konačno obraduju navijače koji na prvenstvenu pobedu nad Interom čekaju još od 2016. godine, a poslednja četiri derbija je Inter rešio u svoju korist. 

 Inter je objektivno jači, iskusniji i kandidat je za titulu. Milan je sa druge strane najmlađi tim u ligi i mnogo toga zavisi od Zlatana Ibrahimovića sa kojim i mladi igrači deluju drugačije na terenu.

(Espreso.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji