GODINE MU NE MOGU NIŠTA: Sjajni Ibra rešio milanski derbi!

U velikom derbiju Milana čuvenom "Derby della Madonina" Milan je pobedio Inter 2:1, što je prva pobeda Rossonera nad velikim rivalom posle pet godina.

Poslednji trener koji je vodio Milan do pobede u gradskom derbiju bio je Siniša Mihajlović, o koga se, mnogi smatraju, Milan veoma ogrešio. Mnogi su smatrali da upravo zbog načina kako su se rastali sa srpskim trenerom, trofejni klub na sebe navukao prokletstvo. 

Većina navijača nije mogla da sanja da će ta pobeda nad Interom 3:0 u Seriji A 31. januara 2016. biti i poslednja Milanova nad Interom. 

Do 17. dana oktobra 2020. godine, koju je obeležila pandemija koronavirusa. Junak rosonera svakako je dvostruki strelac Zlatan Ibrahimović i možda je to poetska pravda da Milanu prokletstvo skine veliki Mihajlovićev prijatelj. Ali veliki posao za njih odradila je i korona koja je proredila odbranu Intera i još neke linije tima pred ovaj meč. Taj nedostatak važnih odbrambenih igrača, pre svih Škrinijara i Bastonija jedan je od razloga zbog čega je Inter posle samo 16 minuta, i pored prividno dominantnije igre, pravio takve greške i praktično poklonio Milanu dva gola. 

Prvo je skrivljen penal u 12. minutu, koji je Ibrahimoviću odbranio Samir Handanović. Ali je Ibrahimović natrčao na odbijenu loptu i nesmetano je plasirao u gol za 1:0. Samo tri minuta kasnije odličan prodor Rafaeala Leaoa, koji je bez muke izbacio jednog Interovog igrača, centrirao oštro, pored svih defanzivaca neroazura i lopta je došla do švedskog velemajstora, kome nije bilo teško da duplira prednost. 

Iako je Inter relativno brzo odgovorio, pošto je u 28. minutu Lukaku iskoristio odličnu asistenciju Perišića, do kraja nije uspeo u onome u čemu je uspeo u prošlom derbiju, da okrene 0:2 na 4:2. Ostalo je 2:1, a utisak je da je Milan, koji je igrao iz kontre, imao bolje prilike. Prvenstveno preko Radeta Krunića u drugom delu. Imao je i Lukaku dve dobre šanse, ali na kraju ostalo je 2:1 za Milan i prva pobeda posle skoro pet godina u "Derby della Madonina." 

Milan je sada jedini tim sa sve četiri pobede i 12 bodova i ima tri boda više od drugoplasirane Atalante, a pet od gradskog rivala koji je na šestom mestu.

(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji