Dogovor italijanskih klubova o smanjenja plata

Klubovi iz Italije dogovorili su se smanje plate igračima za trećinu ako se sezona ne završi zbog krize izazvane pandemijom korona virusa, koja je najviše pogodila ovu zemlju.

Liga je danas održala hitan konferencijski sastanak, pošto nije postignut dogovor sa sindikatom fudbalera. Udruženje italijanskih fudbalera još nije potpisalo ugovor o smanjenju.

Kako se navodi, 19 od 20 klubova dogovorilo se da smanje plate za šestinu, što iznosi dve mesečne plate, ako se završi prvenstvo, a ako se ne završi prvenstvo dogovoreno je da se smanje plate za trećinu, što iznosi četiri mesečne plate.

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabriele Gravina potvrdio je da je završetak prvenstva u septembru ili oktobru - realnost.

Jedini klub koji nije glasao je Juventus, pošto su crno-beli već postigli sličan dogovor sa igračima o smanjenju plata.

Liga je saopštila da dogovor podrazumeva plate fudbalera, trenera i članova stručnog štaba, a da će klubovi definisati sporazume direktno sa svojim članovima.

Takmičenje u Seriji A prekinuto je pre mesec dana nakon naredbe italijanskih vlasti o karantinu. Ostalo je da se odigra još 12 kola, uz četiri utakmice koje su odložene za vikend 22. februara. Takođe, nisu odigrani ni revanš mečevi polufinala Kupa.

U Seriji A najmanje 15 fudbalera pozitivno je na korona virus.

(Beta.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji