"PUKLA BOMBA U MILANU!" Zvonimir Boban je smenjen posle sedam meseci, odlazi i legendarni Maldini, a sve zbog SAMOVOLJE!

Bivši hrvatski fudbaler Zvonimir Boban smenjen je sa mesta sportskog direktora Milana, prenosi "Gazzetta dello Sport".

Boban napušta klub nakon svega sedam meseci, a s njim će verovatno biti otpušten i Paolo Maldini, koji ga je doveo iz FIFA i postavio za najbližeg saradnika.

Odlazak Bobana posledica je njegovog neslaganja sa vlasnicima kluba, američkim investicionim fondom Elliott, i njegovom "produženom rukom" Ivanom Gazidisom.

Naime, već neko vreme Zvonimir Boban i Gazidis "nisu na istim talasnim dužinama", pa su tako pokušaji člana čuvene "generacije Čileanaca", koja je u dresu SFRJ pokorila svet u omladinskoj konkurenciji, ali i njegovog kolege Maldinija - da se za trenera dovede Marco Giampalo, propali jer je pomenuta "produžena ruka" gazda imala drugačije viđđenje.

Tandem je potom hteo da dovede Veretouta, koji je na kraju završio u Romi. Hteli su i Angela Correu iz Atletica, ali nisu dobili zeleno svetlo da toliko potroše iz klupskog budžeta. Boban je hteo da dovede i Luku Modrića, ali je Gazidis i to "stopirao", baš kao i dovođenje Danija Olma, bivše nade Barcelone, a donedavno zagrebačkog Dinama.

Kap koja je prelila čašu je bila odluka Gazidisa da se za novog trenera dovede Ralf Rangnick, što je rešio a da nije ni pitao ni Bobana, ni Maldinija. "Njih dvojica su se tada baš naljutila, a sada je samo - ta bomba eksplordirala", piše "Sempre Milan".

(Blic.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji