Pioli ne štedi komplimente: Ibra je ratnik, ima ogromnu želju za pobedom

Trener Milana je izjavio da je Ibrahimović poznat ne samo po odličnim tehničkim kvalitetima već i po velikoj harizmi.

Strateg Milana Stefano Pioli izjavio je da je ubeđen kako će Zlatan Ibrahimović biti veliko pojačanje za Milan te da će svojim talentom i ponašanjem motivisati celu ekipu.

U poslednjim danima godine iza nas, Zlatan je odlučio da njegova naredna fudbalska stanica, nakon odlaska iz tabora Los Angeles Galaxya, budu ''Rossoneri'', za koje je nastupao od 2010. do 2012. godine i to prvo kao pozajmljeni igrač Barcelone, a potom stalni član tima nakon što je ekipa sa San Sira otkupila njegov ugovor na isteku sezone 2010-11.

"Milan je doveo Ibrahimovića kako bi bio okosnica našeg napada. Siguran sam da će motivisati čitav tim", naveo je trener Milana za ''Corriere della sera'', dodajući kako i sam s nestrpljenjem čeka da trenira s 38-godišnjim švedskim napadačem.

Istakao je, takođe, da je Ibrahimović poznat ne samo po odličnim tehničkim kvalitetima nego i po velikoj harizmi.

"Ibra je pravi ratnik, vođa, harizmatični napadač koji ima sjajan osećaj za odgovornost i ogromnu želju za pobedom", rekao je Pioli za pomenuti italijanski list.

Naglasio je da je vrlo važno imati takvog tipa igrača u ekipi jer može dati ogroman doprinos ne samo kao pojedinac već i u izgradnji timskog duha.

"Njegov doprinos će bez sumnje biti presudan. Budući da imamo najmlađu ekipu u ligi, imali smo neka ograničenja u takmičarskom smislu. Ibra je tip igrača, čovek i vođa koji nam sigurno može pomoći da popunimo tu prazninu. Zahvaljujem klubu što su na kraju uspeli da ga dovedu", rekao je italijanski stručnjak.

Na kraju je Pioli dodao da je Ibrahimović igrač koji može sam da odluči utakmicu, što je potvrdio bezbroj puta.

"On može sve, zna kako da postavi svoje saigrače, zna dobro da zauzme poziciju i biće glavna karika u našem napadu. Obavio sam sa njim telefonski razgovor, veoma je motivisan i jedva čeka da trenira s nama", kazao je Pioli.

Ibra sleteo u Milano, dočekao ga Zvonimir Boban

VIDEO: Delirijum navijača na dočeku Ibrahimovića

Ibrahimović je tokom karijere igrao za Malme, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint Germain, Manchester United i Los Angeles Galaxy i za te klubove je u 788 nastupa postigao 473 gola.

Za reprezentaciju Švedske odigrao je 116 utakmica i postigao 62 gola.

Milan se trenutno nalazi na 11. mestu Serije A s 21 bodom i isto toliko manje od prvoplasiranog gradskog rivala Intera.

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji