Pato je najveći krivac zbog koga je Ibrahimović uopšte napustio Milan

Zlatan Ibrahimović se nakon sedam godina vratio u Milan.

Adriano Galliani je želio da u Milanu ima tandem Ibrahimović-Pato, ali od toga na kraju nije bilo ništa

Švedski napadač je dogovorio saradnju sa Rossonerima i već početkom januara bi trebao zaigrati u Seriji A.

Legendarni Ibra je 2012. napustio Milan i prešao u PSG, a nekadašnji izvršni direktor ovog kluba, Adriano Galliani, otkrio je da Šveđanin tada nije želio napustiti Rossonere, ali da je do transfera moralo doći da bi Milan 'izbalansirao knjige'.

"Ibra sigurno nije želio napustiti Milan. Prodali su ga kako bi izbalansiraliknjige", rekao je Galliani za La Gazzetta dello Sport.

"Oduvijek je on sam odlučivao o svojoj sudbini, osim tom prilikom. Zajedno smo osvojili Scudetto u njegovoj prvoj godini, zadnji za Milan prije nego što je Juventus započeo svoju rekordnu seriju i Superkup Italije 2011. godine"

"U januaru 2012. sve je učinjeno da se Alexandre Pato pridruži PSG-u i doveli bismo Carlosa Teveza iz Manchester Cityja. To bi bio par iz snova, Ibra-Tevez!"

"Cijeli je dogovor propao i ko zna šta se moglo dogoditi?" Mislim da bismo i dalje pobjeđivali, jer smo u to vrijeme još bili ispred Juvea. Historija se promijenila, Milan je završio na drugom mjestu, a u ljeto 2012. stara garda je krenula dalje.", dodao je Galliani.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji