ZVANIČNO: Stefano Pioli je novi trener Milana

Milan je sinoć i zvanično smenio trenera Marca Giampaola i tako pripremio teren za dolazak nekadašnjeg kormilara Lacija, Intera i Fiorentine Stefana Piolija. Od danas je ta saradnja i zvanična i to na dve godine.

Rossoneri su najpre želeli da umesto Giampaola dovedu Luciana Spallettija, ali kako nisu uspeli da se dogovore oko uslova sa iskusnim stručnjakom izbor je pao na Piolija.

"Klub želi toplu dobrodošlicu Pioliju i njegovim saradnicima i želi im sve najbolje", ističe se na sajtu Milana.

Tako je Pioli preuzeo Milan od Giampaola koji je dobio otkaz posle 111 dana na klupi Rossonera. Pioli je poštovan trener na Apeninima, a vodio je u karijeri Parmu, Chievo, Bolognu, Lazio, Inter i Fiorentinu.

Navijači Milana nisu baš oduševljeni ovim odabirom kluba jer se Pioli smatra trenerom koji ne spada u sam vrh trenerskog miljea, a za 16 godina koliko radi nije osvojio neku veću titulu.

Ovako je Pioli postao deveti trener Rossonera u poslednjih pet godina, i osmi koji je bio trener oba tima iz Milana, a pored njega su to činili i Leonardo i Giovani Trapattoni, između ostalog.

Milan ima jednu od lošijih sezona u ovom veku, zauzima tek 13. poziciju posle sedam utakmica, ima tri poraza na poslednje četiri utakmice sa devet osvojenih bodova.

Jasno je bilo da su promene neophodne, pa je izbor pao na Piolija. Sada je na njemu da tu nešto učini i oživi Milan.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji