Pioli novinarima: Želim da uvedem Milan u LŠ!

Novi trener Milana naveo je da će razgovarati sa igračima kako bi popravio atmosferu u timu.

Stefano Pioli danas je imenovan za nasljednika Marca Giampaola na klupi posrnulog velikana italijanskog fudbala Milana, a u prvoj izjavi za medije istakao je da mu kritike navijača predstavljaju dodatnu motivaciju da uspije u novom klubu.

"Ovdje dolazim s velikim entuzijazmom i strašću. Uvjeren sam da zajedno možemo uraditi sjajne stvari", rekao je Pioli novinarima.

"Imam poštovanje prema navijačima i oni imaju pravo da me kritikuju, ali za mene je to dodatni podsticaj za uspjeh", dodao je 53-godišnji trener.

Istakao je takođe da će razgovarati sa igračima kako bi što prije popravio atmosferu u timu.

"Moji glavni principi se zasnivaju na idejama, intenzitetu i snazi. Moram biti dobar u prenošenju ideja u ekipu što je brže moguće", kazao je italijanski strateg, napominjući da Milan ima odličnih igrača.

"Do kraja sezone imamo 31 utakmicu, tako da još uvijek imamo vremena da radimo dobro. Moramo se boriti da bismo se plasirali u Ligu šampiona", rekao je Pioli.

Brojni navijači Milana putem društvenih mreža oštro su negodovali zbog dovođenja Piolija, a najviše im smeta što se radi o bivšem treneru Intera i Lazia te što je 2016. godine izjavio da je "Interist oduvijek".

Pioli je danas postao deveti trener "Rossonera" u pet godina, a osmi koji je vodio oba milanska velikana Inter i Milan.

Inače, Stefano Pioli je imao zapaženu igračku karijeru tokom koje je između ostalih igrao za Parmu, Juventus, Veronu i Fiorentinu.

Trenerskim poslom počeo je da se bavi u Salernitani, da bi potom vodio Modenu, Parmu, Groset
o, Piacenzu, Sassuolo, Chievo, Palermo, Bolognu, Lazio, Inter i Fiorentinu.

(Mondo.ba)
Noviji Stariji