MEĐUNARODNI KUP ŠAMPIONA: Nezagrejani Milan igra protiv Bayerna, Nemci favoriti

Rossoneri tek počinju sa pripremnim utakmicama, dok se bavarski gigant zalaufao i favorit je u predstojećem okršaju u Kanzas Sitiju.

Ovom utakmicom Milan započinje, a Bayern završava nastup na Međunarodnom kupu šampiona. To bi trebalo da bude jedna od prednosti nemačkog giganta, mada je na američkoj turneji pokazao dva različita lica.

U porazu od Arsenala izabranici Nika Kovača odigrali su mlako, ali opravdanje bi mogle da im budu „teške” noge, budući da su tek bili izašli iz bazičnog dela priprema – to će u ovom slučaju biti jedan od problema s kojima će se suočiti Rossoneri, koji su se okupili tek 9. jula. Međutim, Bayern je u drugom susretu potpuno nadigrao madridski Real i slavio sa 3:1, a za razliku od meča s Tobdžijama, Kovač nije previše eksperimentisao sa sastavom, već je, sa izuzetkom Roberta Levandovskog, počeo s praktično najjačom postavom. Utisak je da je ekipa u velikoj meri amortizovala odlaske veterana Robbena i Riberija, odnosno Hummelsa, te da nekadašnji hrvatski selektor raspolaže s mnogo polivalentnih fudbalera, što mu omogućava da u zavisnosti od dešavanja na terenu vrši pravovremene formacijske korekcije.

S druge strane, Milan je nepoznanica. Odustajanje iz Lige Evrope zbog kršenja finansijskog fer-pleja i neuobičajena inertnost na tržištu igrača teško padaju navijačima naviklim na uspehe, a sve to stavlja pod dodatni pritisak novog trenera Marca Giampaola, koji je beležio solidne rezultate sa Sampdoriom. Pod njegovim vođstvom Milan bi trebalo da igra napadački fudbal sa mnogo trčanja i brzim prenosom lopte, ali za implementaciju novih ideja potrebno je vreme. Zato je Bayern favorit u Kanzas Sitiju...

Direktan prenos meča moći ćete gledati na blogu.

MEĐUNARODNI KUP ŠAMPIONA

Sreda:
01.00: Real Madrid - Arsenal
03.00: Guadalajara - Atletico Madrid
03.00: Bayern - Milan
13.30: Juventus - Inter

Četvrtak:
02.00: Fiorentina - Benfica
13.30: Tottenham - Manchester United

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji