Upoznajte novog trenera Milana, za velika dela!

U narednu takmičarsku sezonu u Seriji A, u kojoj je prevashodni cilj plasman u Ligu šampiona, Milan ulazi sa novim šefom stručnog štaba.

''Rossonere'' će u nove bitke u Calciu umesto Gennara Gattusa povesti Marco Giampaolo, koji je pre dolaska na novo radno mesto trenirao Sampdoriu. U prvom intervjuu za Milan TV, 51-godišnji stručnjak, rođen u švajcarskoj Belinkoni, nije krio zadovoljstvo, a što ne reći i oduševljenje dolaskom u redove kluba koji je 18 puta bio šampion italije.

''Mnogo sam radio da bih dobio ovu priliku. Milan je jedan od najuspešnijih i najvažnijih klubova Evrope. Za mene ovo predstavlja veliku šansu, srećan sam i motivisan za rad'', rekao je vidno uzbuđeni Giampaolo.

U istom tonu nastavlja...

''Moj trenerski put dovde je bio dugačak i nastaviće se jer nikad i ne završava, nikad ne prestajete sa građenjem vlastitih ideja i projekata. U ovom trenutku, srećan sam što počinjem svoj mandat u ovom velikom klubu, moram da kažem da sam se već dovoljno odmorio i jedva čekam da počnem da radim'', istakao je Giampaolo.

Prethodne tri godine ovaj italijanski strateg sedeo je na klupi Sampdorie, a upravo se u Đenovi sastao sa članovima najužeg rukovodstva Milana i igračkim legendama ovog kluba Zvonimirom Bobanom i Paolom Maldinijem, koji su mu predočili o kakvom se projektu radi i koji imaju velike zasluge za njegov dolazak među ''crveno-crne''.

''Bio sam impresioniran njhovom ozbiljnošću, kupili su me njihova kompetencija i strast. Maldini i Boban su mi na najbolji mogući način preneli šta znači biti igrač i trener Milana. Oni su ključne figure u cijeloj ovoj priči i njihova strast je zarazna'', navodi Giampaolo.

Kako i sam priznaje, ranije nije imao mnogo uspeha u mečevima sa svojim novim klubom. A trenirao je, redom, Ascoli, Cagliari, Sienu, Cataniu, Bresciu, Cesenu, Cremonese i Empoli.

''Na početku karijere, često sam gubio od Milana, međutim u skorijoj prošlosti sam upisao nekoliko pobeda, verovatno iz razloga što sam trenirao konkurentnije timove''.

Vodeći timovi Serije A takođe su, kao što je poznato, promenili glavne trenere u pauzi između dva šampionata. U Romu je stigao Paulo Fonseka, Inter je doveo Antonija Contea, Carlo Ancelotti je na klupi Napolija, Maurizio Sarri dolazi u ''staru damu'' umesto Allegrija...

''Sve su to stvari koje garantuju uzbudljivu sezonu, pogotovo zbog povratka Sarrija i Contea, ali, isto tako i plejade talentovanih trenera ovde''.
Način igre koji gaji Giampaolo porede sa onim koji neguju pomenuti Sarri, ali i Guardiola – napadački fudbal baziran na posedu lopte. Zbog toga je, između ostalog, i doveden.

''Kroz svoju istoriju, Milan je težio lepoti i estetici u fudbalu. Još bolje objašnjenje je da ovaj klub ima kulturu igranja dobrog fudbala, tako da mogu da se očekuju dobri rezultati uz lepršave partije'', rekao jeGiampaolo i još jednom ponovio da ne može da dočeka početak posla.

''Nestrpljiv sam da kročim na teren Milanella jer sam čuo mnogo dobrih stvari o infrastrukturi, organizaciji i mogućnostima kvalitetnog rada. Verovatno ću brzo zakazati početak priprema kako bih se sa atmosferom upoznao što je pre moguće'', navodi Gattusov naslednik na klupi Milana.

(Mondo.rs

Napišite komentar

Novija Stariji
loading...