Upoznajte novog trenera Milana, za velika dela!

U narednu takmičarsku sezonu u Seriji A, u kojoj je prevashodni cilj plasman u Ligu šampiona, Milan ulazi sa novim šefom stručnog štaba.

''Rossonere'' će u nove bitke u Calciu umesto Gennara Gattusa povesti Marco Giampaolo, koji je pre dolaska na novo radno mesto trenirao Sampdoriu. U prvom intervjuu za Milan TV, 51-godišnji stručnjak, rođen u švajcarskoj Belinkoni, nije krio zadovoljstvo, a što ne reći i oduševljenje dolaskom u redove kluba koji je 18 puta bio šampion italije.

''Mnogo sam radio da bih dobio ovu priliku. Milan je jedan od najuspešnijih i najvažnijih klubova Evrope. Za mene ovo predstavlja veliku šansu, srećan sam i motivisan za rad'', rekao je vidno uzbuđeni Giampaolo.

U istom tonu nastavlja...

''Moj trenerski put dovde je bio dugačak i nastaviće se jer nikad i ne završava, nikad ne prestajete sa građenjem vlastitih ideja i projekata. U ovom trenutku, srećan sam što počinjem svoj mandat u ovom velikom klubu, moram da kažem da sam se već dovoljno odmorio i jedva čekam da počnem da radim'', istakao je Giampaolo.

Prethodne tri godine ovaj italijanski strateg sedeo je na klupi Sampdorie, a upravo se u Đenovi sastao sa članovima najužeg rukovodstva Milana i igračkim legendama ovog kluba Zvonimirom Bobanom i Paolom Maldinijem, koji su mu predočili o kakvom se projektu radi i koji imaju velike zasluge za njegov dolazak među ''crveno-crne''.

''Bio sam impresioniran njhovom ozbiljnošću, kupili su me njihova kompetencija i strast. Maldini i Boban su mi na najbolji mogući način preneli šta znači biti igrač i trener Milana. Oni su ključne figure u cijeloj ovoj priči i njihova strast je zarazna'', navodi Giampaolo.

Kako i sam priznaje, ranije nije imao mnogo uspeha u mečevima sa svojim novim klubom. A trenirao je, redom, Ascoli, Cagliari, Sienu, Cataniu, Bresciu, Cesenu, Cremonese i Empoli.

''Na početku karijere, često sam gubio od Milana, međutim u skorijoj prošlosti sam upisao nekoliko pobeda, verovatno iz razloga što sam trenirao konkurentnije timove''.

Vodeći timovi Serije A takođe su, kao što je poznato, promenili glavne trenere u pauzi između dva šampionata. U Romu je stigao Paulo Fonseka, Inter je doveo Antonija Contea, Carlo Ancelotti je na klupi Napolija, Maurizio Sarri dolazi u ''staru damu'' umesto Allegrija...

''Sve su to stvari koje garantuju uzbudljivu sezonu, pogotovo zbog povratka Sarrija i Contea, ali, isto tako i plejade talentovanih trenera ovde''.
Način igre koji gaji Giampaolo porede sa onim koji neguju pomenuti Sarri, ali i Guardiola – napadački fudbal baziran na posedu lopte. Zbog toga je, između ostalog, i doveden.

''Kroz svoju istoriju, Milan je težio lepoti i estetici u fudbalu. Još bolje objašnjenje je da ovaj klub ima kulturu igranja dobrog fudbala, tako da mogu da se očekuju dobri rezultati uz lepršave partije'', rekao jeGiampaolo i još jednom ponovio da ne može da dočeka početak posla.

''Nestrpljiv sam da kročim na teren Milanella jer sam čuo mnogo dobrih stvari o infrastrukturi, organizaciji i mogućnostima kvalitetnog rada. Verovatno ću brzo zakazati početak priprema kako bih se sa atmosferom upoznao što je pre moguće'', navodi Gattusov naslednik na klupi Milana.

(Mondo.rs

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji