Milan ima plan za Ceballosa, čeka se Zidanov amin

Rossoneri moraju da budu obazrivi zbog finansijskog fer-pleja..

Posle troška od preko 300.000.000 evra na dovođenje Edena Hazarda, Luke Jovića, Edera, Rodriga i Mendija, došlo je vreme i za odlaske sa stadiona Santiago Bernabeu. Real Madrid mora da namiri bar deo svih dosadašnjih (možda i budućih) troškova, a jedan od onih koji su slobodni da potraže novu sredinu je i Dani Ceballos.

Madrid poslednjih dana bruji o sastanku koji su imali Dani Ceballos i Zinedin Zidan, kada je Francuz saopštio 23-godišnjem ofanzivcu da na njega više ne računa. Nezvanično, Sebaljos nije mogao da ostane smiren, pa je Zidanu odbrusio: "Ni ja nisam planirao da ostanem i radim kod tebe", što je samo zapalilo spekulacije o rastanku mladog Španca i Reala.

Kao potencijalna destinacija pominje se Milan. Ali, opterećen dugovima iz prošlosti posrnuli italijanski gigant nije ostao imun na Realov zahtev od 50.000.000 evra za obeštećenje. Naima, u Milanu su prvo bili rešeni da se povuku iz pregovora, ali je nova direktorska struktura uspela da osmisli plan kojim bi pokušala da pridobije Real. Milanski dnevnik Gazzetta dello Sport javlja da su Rossoneri osmislili sledeću kombinaciju: pozajmica na dve godine, uz opciju kupovine na 50.000.000 evra. Čak ni to nije kompletna vest, pošto bi Milan da i tih 50.000.000 evra rasparča u višegodišnje rate.

Razlog je prost - Milan ozbiljno mora da vodi računa kako ne bi prekršio finansijski fer-plej, pošto je i ovako pod posebnom lupom inspekcije. Podsetimo, Milan je prošle godine bio na korak do bankrotstva zbog muljanja bivšeg vlasnika, sumnjivog kineskog biznismena Lija Yonghonga, ali je munjevitom reakcijom američkog investicionog fonda Elliott klub sačuvan od sramote.

Sada Milan mora da bude vrlo oprezan i ne sme u narednim godinama da napravi nijedan prestup, inače ga čeka drakonska kazna.

Što se eventualne saradnje s Ceballosom tiče, Milan je spreman da na svoja leđa stavi kompletnu godišnju platu od 4.000.000 evra i tako pokuša da privuče Španca u Grad mode.

Ceballos u Realu praktično nema nikakvu bitniju ulogu. Iako je stigao pre dva leta za 16.500.000 evra iz Betisa, uglavnom je bio na klupi za rezerve, pogotovo u prvom Zidanovom mandatu. Nema naznaka da bi nešto moglo da se promeni sada, pa je i Ceballos svestan da mora da menja sredinu ako želi da igra redovno.

Pitanje je samo – da li je Real zainteresovan za ovu vrstu dila sa Milanom? Jer, čiste pare neće dobiti, a i ako bi se Rossoneri odlučili za kupovinu na leto 2021. godine, novac bi se delio...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji