Roma pomerila početak priprema: Da li ovo znači da Milan neće igrati Ligu Evrope?!

Prvi jul će dati odgovor na pitanje da li su Rossoneri postigli dogovor sa UEFA, ili im je zabranjeno da učestvuju u evropskom takmičenju.

Ovo znači da će se Rimljani okupiti kasnije od planiranog, a da li to znači da neće morati u kvalifikacije za Ligu Evrope nego će direktno u grupu?

Roma je sezonu završila na 6. mestu. To je pozicija koja donosi igranje kvalifikacija za Ligu Evrope, a do direktnog plasmana delilo ju je samo jedno mesto.

Peto mesto osvojio je Milan, međutim "Rossoneri" se nalaze pod velikim pritiskom UEFA-e zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja (FFP), pa su čelnici kluba predložili evropskoj kući fudbala nagodbu.

U zvaničnom saopštenju "Vučice" navodi se da su pripreme otkazane jer je tako tražio novi trener Paulo Fonseka.

- Ovo nije bila jednostavna odluka, ali nakon razgovora sa trenerima i fudbalskim odeljenjem, odlučeno je da se odloži početak priprema za predsezonu kako bi se osiguralo da naši igrači budu najspremniji za prvu utakmicu nove sezone - stoji između ostalog u zvaničnom saopštenju kluba.

Roma je već bila žrebana u Ligi Evrope i trebala je da se sastane sa pobednikom dvomeča između mađarskog Debrecina i albanskog Kukeshija.

Ako se ispostavi da je priča o izbacivanju Milana tačna, to znači da će Roma zauzeti njihovo mesto u grupi dok će sa odmora prevremeno morati da se vrate igrači Torina.

Oni će uskočiti u Rominu ''kožu'' samo u već izvučenom drugom kolu. Torino ima manji koeficijent pa neće biti nosilac u naredna dva kola, koliko će im preostati do grupne faze.

Prvi jul i konačna odluka UEFA-e nam se bliži.

(Telegraf.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji