NEKI NOVI MILAN: Maldini dogovorio prvo pojačanje!

Legendarni kapiten Milana Paolo Maldini novi je tehnički direktor kluba nakon odlaska Brazilca Leonarda.

Maldini je prihvatio nakon nekoliko dana razmišljanja ponudu generalnog direktora Ivana Gazidisa. Legenda ‘Rossonera’ tražio je samostalnost u radu, što je Gazidis prihvatio, pa će Maldini birati novog sportskog direktora.

Prema pisanju „Gazzette dello Sport“, Maldinijeva najveća želja je sportski direktor Lazia Iglie Tare, a alternativa Riccardo Bigon iz Bologne.

Maldini bira i svog saradnika, a na toj poziciji želi da videti bivšeg saigrača Alessandra Costacurtu, s kojim je u dresu ‘Rossonera’ osvojio pet titula Lige šampiona.

Maldini će imati veliku ulogu i u izboru novog trenera Milana, a njegov favorit je Marco Giampaolo, koji poslednje tri sezone vodi Sampdoriju. Prema pisanju italijanskih medija, Giampaolo je već sve dogovorio i trebalo bi da potpiše ugovor vredan dva miliona evra po sezoni.

Maldini je uveren kako je Giampaolo pravi čovek za novi klupski projekat u kojem će najveći dio ekipe činiti igrači do 23 godine. Na taj način klub će pokušati da se vrati u Ligu šampiona, nakon šest godina čekanja.

Mediji s Apenina prenose da je Milan vrlo blizu prvog pojačanja, a reč je Stefanu Sensiju iz Sassuola (23 godine). Italijan je dokazao da se radi o odličnom igraču, a pozvan je i u reprezentaciju, Roberto Mancini mu je pružio šansu i očigledno je da ima velikog poverenja u ovog momka.

Nije samo Mancini oduševljen njegovim igrama u Sassuolu, oduševljeni su i mnogi treneri širom Europe koji ga prate. Osim Milana, veliko zanimanje za Sensijem pokazali su i Barcelona, Inter i Roma.

Međutim, Maldini je po svemu sudeći pobedio konkurenciju, jer je navodno u odmakloj fazi pregovora s čelnicima Sassuola, a vrednost transfera procenjuje se na 25 miliona evra.

Spominje se i da bi Giampaolo sa sobom iz Sampdorie mogao dovesti Joachima Andersena i Dennisa Praeta.

(Sportskacentrala.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji