Maldini dobio odrešene ruke za stvaranje novog Milana, poznato i ime novog trenera

Maldini dobio odrešene ruke za stvaranje novog Milana, poznato i ime novog trenera.

Predhodna dva, tri leta, svaki put se priča o novom početku Milana, pa tako i ove godine. Odlaskom Leonarda, Paolo Maldini je avanzovao na njegovo mesto i biće glavni za sve dolaske i odlaske u klubu. Prvi zadatak koju će obaviti je imenovanje novog trenera - Marca Giampaola, trenera Sampdorie.

Posle smene Leonarda i Gattusa, Paolo Maldini je od valasnika Milana dobio odrešene ruke da stvori moćan klub po njegovom ukusu. Sa  uloge sportskog direktora napredovao je na poziciju tehničkog direktora. Ispred njega biće samo generalni direktor Ivan Gazidis, koji je nedavno stigao iz Arsenala, predsednik kluba Paolo Scaroni (bez ikakve uloge, čisto formalnosti radi) i vlasnici kluba Gordon i Paul Singer.

Ovo u prevodu znači da je Gazidis čovek od poverenja vlasnika kluba koji ima zadatak da finansijksi stabilizuje klub i da mu logistički pomogne, dok su na Maldiniju sva zaduženja vezana za sam fudbal.

Podsetimo, američki biznismeni Singer preuzeli su klub nakon bankrota prethodnih kineskih vlasnika.

I ako se danima kolebao da li i on da ostane u klubu, Gazidis je uspeo da ubedi Maldinija, tako što mu je dao odrešene ruke.

Zvanične potvrde od kluba još uvek nema ali je Maldinijeva supruga Adriana Fossa sve ovo potvrdila.

Italijanski mediji objavljuju da je legendarni kapiten već obavio prvi zadatak na novoj funkciji - dogovoren je novi trener.

Reč je o strategu Sampdorie Marcu Giampaolu. Mediji sa čizme dalje navode da je dogovoren trogodišnji ugovor vredan 2 miliona evra po sezoni.

Sampdoria je sezonu završila na odličnom 9. mestu. Na terenu ih je predvodio veteran Fabio Quagliarella koji je bio najbolji strelac lige. Međutim, maestralan posao obavio je Giampaolo svojim saradnicima i zbog toga će se u Milan zajedno sa 51-godišnjim stručnjakom preseliti ceo njegov stručni štab.

Na Čizmi je Giampaolp važio za jednog od najperspektivnijih trenera ali nikada nije dobio šansu da vodi neki veći klub. Vodio je Ascoli, Cagliari, Sienu, Cesenu, Bresciu, Cremonense i Empoli pre nego što je 2016. preuzeo Sampdoriu. Sve njegove ekipe su ostavljale odlične utiske i igrale dopadljiv fudbal.

Predhodnih godina dovodio se u vezu sa Interom, Romom, Milanom pa čak i Juventusom.

Kako stvari stoji, preuzeće sad Milan, četri godine nakon što ga je Galliani hteo na klupi ali je transfer zaustavio Berlusconi postaviviši Sinišu Mihajlovića.

Nakon postavljanje trenera Maldiniju predstoji krojenje tima zajdno sa novim trenerom. Međutim Milan neće imati veliki budžet na raspoloaganju. Za vratom im i dalje visi UEFA zbog problema sa finansiskim fer-pejom, zbog čega ima preti izbacivanje iz Evrope.

Po navodima iz Italije, Giampaolo je pristao da mu okosnica time budu igrači iz trenutne postave ali se očekuje promena formacije. U novoj postavci igre može se očekivati da Curtone i Piatek igraju zajedno u napadu dok će mladi Brazilac Paqueta dobiti potpunu slobodu i ulogu ključnog kreatora i glavnog igrača na terenu.

Što se pojačanja tiče, za sada su se za Milan vezivala imena Malcoma iz Barcelone, Marija Ruiza iz Napolija a postoji mogućnost da Giampaolo sa sobom iz Sampdorie dovede Preta i Andersena.

(Telegraf.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji