Gattuso odbrusio kritičarima: Ne brinite za nas, nismo mrtvi

Milan se sapleo dva puta uzastopno i više nego zavidnu poziciju pretvorio u prilično rizičnu, ali Gennaro Gattuso veruje da će se njegova ekipa podići već u sutrašnjem meču protiv Udinesea na San Siru (19.00).

Rossoneri su pod velikim pritiskom, s obzirom da petoplasirani Lazio ima utakmicu manje i tri boda manje od Milana.

"U meč ulazimo sa dva loša rezultata, ali tim je živ i zdrav. Svesni smo poteškoća sa kojima smo se suočili, ali nismo mrtvi. Pravi lek za sve je pobeda. Takođe treba razumeti i kriterijum suđenja. Na primer, Orsato voli retko da svira. Morate da znate kako da razgovarate sa sudijama. Protiv Sampdorie je bilo nekoliko sumnjivih incidenata, ali moramo ih prihvatiti. Ne možemo da krivimo odluke sudija. Svi veslamo na istom brodu i miran sam. Naš cilj je da se plasiramo u Ligu šampiona i svi se držimo zajedno kako bi se to ostvarilo", rekao je Gattuso.

Direktor Leonardo dao je podršku temperamentnom strategu, uz komentar da u klubu nikada nisu razmišljali da smene Gattusa.

"Već sam čuo sve priče o mom odnosu sa Leonardom, ali nas dvojica smo već odbavili razgovor".

Leonardo: Gattuso? Dva meseca su večnost u fudbalu

Samopouzdanje Gianluigija Donnarumme nije na zavidnom nivou nakon velike greške u meču sa Sampdoriom.

"Kritika je to, ali on je smiren. On je preuzeo odgovornost, tako nešto može da vam se desi".

Udineze nije bauk, ali bi samo opterećenje moglo da pokvari planove Rossonera.

"Za nas je sutrašnji meč ključan, pokušaćemo da izađemo na teren sa pravim stavom. Jasno je da kada izgubite derbi sa sobon nosite neki mentalni teret, ali sada moramo samo da se usresredimo na Udinese. Ništa više od toga...", poručio je Gattuso.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji