Maldini o "Istanbulskom košmaru": Dominirali smo...

Među navijačima Liverpoola omiljena „Istanbulska“ noć i dalje je košmar za navijače Milana jer su njihovi ljubimci vodili 3:0, ali su „Redsi“ za šest minuta stigli ogromnu prednost italijanske ekipe i slavili posle izvođenja penala.

Jedan od igrača slavnog tima Milana u tom finalu bio je i legendarni Paolo Maldini, koji i dalje "vraća film" o nesrećnom finalu.

„Izgubio sam finale Svetskog prvenstva, finale Evropskog prvenstva u poslednjoj sekundi i moram reći da sam u karijeri imao mnoga razočaranja. Tri puta sam bolno poražen u finalima Lige šampiona, ali ono u Istanbulu bilo je gore od svega, naročito pošto sam mislio da će mi to biti poslednje. Ipak, sudbina mi je poklonila još jednu priliku dve godine kasnije“, rekao je Maldini.

„Samo kada čujem ‚Liverpool‘ ja se setim tog finala. Ja sam dao gol nakon 40 sekundi, dominirali smo 110 od 120 minuta i na kraju nismo pobedili. To me uvek podseti kako fudbal može da bude čudan sport. Godinu dana posle tog meča nisam mogao da pogledam snimak utakmice“, rekao je legendarni defanzivac.

Maldini sada ima 50 godina, a u slavnoj igračkoj karijeri nastupao je za Milan od 1985. do 2009. godine. Seriju A osvajao je sedam puta, Ligu/Kup šampiona pet puta, a jednom i Kup Italije.

(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji