Dan „P“ u Milanu: Čeka se Gazidis i Piatek je tu! Poznati svi detalji

Veliki posao se sprema na San Siru, uz ozbiljan duel Paola Maldinija i novog direktora oko Mesuta Ozila.

Dan „P“ u Milanu – vreme kada će Krzysztof Piatek stići u Grad mode!

Sve je spremno za aktivaciju bombastičnog transfera iz Genoe. Gonzalo Higuain danas stiže u London da završi transfer u Chelsea, a u Milanu se čeka samo još zeleno svetlo novog direktora Ivana Gazidisa kako bi Rossoneri konačno dobili napadača dna duže staze.

Za danas je zakazan odlučujući sastanak između Leonarda i Enrica Preziosija, kada će se pružiti ruka dogovora i tako sklopiti posao koji se u Milanu toliko čeka. Poslednja „prepreka“ na putu ove operacije dolazi pravo iz Casa Milan, odnosno Ivana Gazidisa, koji treba da uključi zeleno svetlo da se ovaj transfer završi, kao čovek koji se sada najviše pita u klubu.

U međuvremenu Leonardo i Preziosi radili su do poslednjih detalja kako bi sve bilo utanačeno na vreme i da odgovara svim stranama. Preziosi je bio tvrd pregovarač, ali je popustio zbog dobrih odnosa sa Milanom, kome će pomoći da se provuče kroz komplikovanu priču finansijskog fer-pleja. Posao će, kako se i ranije pisalo, biti završen na 40.000.000 evra, s tim što će Milan prvo uzeti Piateka na šestomesečnu pozajmicu po ceni od 15.000.000 evra, a onda otkupiti poljskog golgetera za 25.000.000 evra, plus bogati bonusi. Sve na rate. Piatek je bio na radaru i madridskog Reala, ali je presudila želja poljskog napadača da se dokazuje u Seriji A. Takođe je postojao i strah kod njega da bi prelazak u Real bio potez u pogrešnom smeru, jer ne bi imao garantovanu minutažu. To mu Milan daje posle Higuainovog odlaska.

Genoa je, inače, poslednjih dana odbila dve zvanične ponude West Hama za Kšištofa Pjonteka! Ali, nije otkriveno koliko se novca vrtelo...

Ono što je zanimljivo jesu detalji Piatekovog ugovora sa Milanom. Dve godine i plata od 2.000.000 evra.

Istovremeno, u direktorskom pulu Milana viđen je ozbiljan okršaj i to na relaciji Paolo Maldini - Ivan Gazidis. Razlog je - Mesut Ozil! Unai Emery je spreman da se odrekne nemačkog veziste i to navodno već do 31. januara, što Maldini želi da iskoristi i dovede ga u Milano. Međutim, veto na ovaj posao stavlja Gazidis, inače dojučerašnji direktor Arsenala. Gazidis smatra da se Ozil nikako ne bi uklopio u novu Milanovu priču i da klub nema finansijske uslove da izađe u susret najplaćenijem igraču Arsenala. On, podsetimo, nedeljno inkasira preko 400.000 evra na Emiratesu, a poslednjih meseci njegova karijera se najviše svela na probleme s povredama leđa i mišića, ali i aktivnosti van terena – od igranja video igrica, do bančenja u sitne sate.

Videćemo kako će se ova priča završiti, ali zasad Milano može da slavi, jer stiže Piatek!

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji