Predsjednik Fudbalskog saveza Italije posle tragedije u Milanu: Serija A neće biti suspendovana!

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabriele Gravina je danas poručio da postoji mogućnost da će Serija A biti suspendovana nakon sinoćnjih nemilih scena prije, tokom i nakon duela Intera i Napolija.

Štoper Napolija Kalidou Koulibaly je tokom sinoćnje utakmice konstatno vrijeđan na rasističkoj osnovi od strane navijača Intera, a prije same utakmice na Giuseppe Meazzi došlo je do žestokih obračuna navijača.

Četiri navijača Napolija su izbodena od strane simpatizera milanskog kluba, dok je jedan navijač Intera udaren kombijem, koji je pripadao gostujućim navijačima.

Danas su stigle vijesti da je navijač Intera koji je udaren kombijem preminuo u bolnici, pa se ozbiljno razmišljalo da se čitavo italijansko prvenstvo suspenduje.

"To je mogućnost koju ćemo razmotriti... Sada moramo uzeti nešto vremena kako bi se konsolidovali. Očigledno je da imamo problem sa javnim redom i mirom i to se odmah mora riješiti, a mora se i donijeti odluka da li će se zakazane utakmice igrati ili ne", poručio je nešto ranije predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabriele Gravina.

Nastavlja se po planu

Iako je postojala realna mogućnost da Serija A bude prekinuta, te da se utakmice 19. kola zakazane za subotu ne odigraju, to se ipak neće desiti.

Naime, Fudbalski savez Italije je potvrdio da će se takmičenje nastaviti po planu i da će utakmice 19. kola biti odigrane u zakazanim terminima.

"Utakmice će se igrati kao što je i planirano. Liga se neće prekidati", kratko je poručio Gravina za Sky Sport Italia.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji