Gattuso: Ja sam kapeten, moja je odgovornost...

Teško će se Gennaro Gattuso izvući posle današnjih 0:0 sa Frosinoneom, drugom najlošijom ekipom Serije A. Ovo je već četvrti meč zaredom na kojem Rossoneri nisu uspeli da postignu pogodak, što je najgora serija još od 1984. godine. Gattuso, međutim, ne želi da okrivi igrače. Kaže da je on jedini odgovoran:

"U prvom poluvremenu bili smo mnogo loši", priznao je posle meča mladi stručnjak. 

"Protiv Fiorentine, kada smo izgubili, bili smo mnogo bolji. Ovde smo celih 45 minuta dali rivalu. Oni su osvojili svaku loptu koja je bila 50:50. To ne sme da nam se događa. Da bismo došli do cilja, a to je plasman u Ligu šampiona, nipošto ne smemo da igramo ovako. Jednostavno, ne možete da uđete u tako važan meč i polovinu vremena prepustite rivalu"

Gattuso je svestan da je Milan u krizi.

"Da, ovo nije dobar period za nas. Nema rezultata. Povavljam - ne mogu da prihvatim partiju kao što je bila naša u prvih 45 minuta".

Očekivano je bilo i pitanje o sudbini na klupi Rossonera. Gattusa su svi već prežalili...

"Moja jedina briga je moj tim. O svojoj poziciji ne razmišljam. Znam da se sve ocenjuje rezultatima. Ja sam kapetan ovog broda, tako da je jedino ispravno da ja i preuzmem odgovornost. Trenutno razmišljam o tome kako da unapredim igru, da igrače ubedim da mogu bolje, jer pružaju partije ispod svojih realnih mogućnosti. Nemamo mir u igri, delujemo nervozno. O tome sada moram da razmišljam. Što se tiče ostalog - sve je moguće", indirektno je odgovorio na pitanje o otkazu Gattuso. 

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji