OGLASIO SE PREDSEDNIK MILANA: O Ibri, Gattusu, Berlusconiju...

Novi predsednik Milana Paolo Scaroni progovorio je o gorućim problemima u klubu koji je nedavno preuzeo. Otkrio je šta misli o nekedašnjem predsedniku, ali i kakvi su planovi za prelazni rok na zimu.

Trenutno većina ljudi i ne zna ko je predsednik Milana i zato je prvi veliki intervju Paola Scaronija izazvao pažnju u Italiji. On je govorio o mnogim atkuelnim temama, između ostalih i povratku Zlatana Ibrahimovića.

"Ibrahimović će biti slobodan u izboru novog kluba. Kao navijač ga obožavam. Oduševljavao me je kako je sa tom visinom bio tako vešt sa loptom. Ali o transfer politici se ne pitam ja. Uostalom, moj omiljeni igrač je već u Milanu – Suso", otkrio je Scaroni.

On je priznao da Leonardo i Maldini imaju odrešene ruke u transfer politici i da gazda Singer prati samo finansijski deo.

"Leonardo i Maldini su naš veliki uspeh. Vratili su klubu stabilnost i ozbiljnost posle nekoliko godina u kojima je Milan izgubio pravac. Gospodin Singer pažljivo motri na investicije, kupovine i prodaje, a oni rade. Paolo je veliki čovek i jako je iskren. A Leo je čovek prepun iskustva koji će Maldiniju olakšati neke stvari. Sjajan su tandem", kaže predsednik.

Od pada kluba u ruke Elliotta, spekulisalo se kome će Amerikanci prodati klub. Pominjali su se ruski, arapski, američki i domaći biznismeni... Ipak, Elliott je zadržao vlasništvo i pride nastavio da investira.

"Nema nikakvih pregovora sa investitorima niti će ih biti. Ako se pojavi neki fantastičan kupac, onda ćemo videti. Ali trenutno takav ne postoji... Elliott se od 1978. godine bavi kupovinama i prodajama. Imamo petogodišnji plan po kojem treba da podignemo vrednost kluba, ako jednog dana budemo hteli da ga prodamo i zaradimo", uverava prvi čovek "Rossonera".

Scaroni je otkrio i da se čuje sa bivšim funkcionerima.

"Berlusconi me ponekad pozove. Ima neke svoje ideje i veoma je ubeđen u njih. Galliani je veliki navijač Milana i veliki fudbalski ekspert. Kada on priča, ja ćutim i slušam", kaže predsednik.

Za razliku od kontroverznog Yonghong Lija koji je posle bankrota i gubitka Milana propao u zemlju.

"Ne znam šta se desilo sa njim i ne znam gde je", kratko je rekao Scaroni.

Demantovao je da je Milan razmišljao da Gennara Gattusa zameni Conteom.

"Nemam ni Conteov broj telefona... Milan je sa Gattusom jači nego što je bio prošle godine u ovo vreme. Takođe, vidim da uspeva da na tim prenese svoju odlučnost. Samo da ne počnu da protestuju kod sudija kao što je on radio. Gattuso ima našu podršku, ali naravno da svaki trener zavisi od rezultata", zaključio je predsednik.

(Republika.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji