Milan se raspituje za Gasperinija

Gennaro Gattuso je veoma blizu otkaza u Milanu zbog loših rezultata Rossonera u aktuelnoj sezoni. Jedan od kandidata za njegovog naslednika je trener Atalante Gian Piero Gasperini.

Milan i pored solidnih ulaganja ove sezone nije ni blizu vrha tabele u Seriji A. Rossoneri su tek na petom mestu posle 12 utakmica uz veliki zaostatak za vodeđim Juventusom. Milan je upravo od Juventusa izgubio na domaćem terenu 2:0 u poslednjem kolu pred reprezentativnu pauzu, a pre toga je ekipa uspela da se oporavi od lošeg starta i veže tri pobede.

Ipak i pored ovog napretka i dalje se govori o smeni Gennara Gattusa, a po izveštajima italijanskih sajtova trenera Atalante Gian Piera Gasperinija su neformalno kontaktirali vlasnici Milana kako bi ga pitali da li bi menjao radno mesto.

Gasperini ima 60 godina i poznat je po tome što se oslanja na mlade igrače koji prolaze kroz akademiju kluba u kom radi. Gasperini bi takođe imao i jak motiv da se osveti Interu koji ga je 2011. godine zamenio posle samo pet utakmica na klupi. Tada je izgubio i Super kup i to upravo od Milana. Šest nedelja kasnije su mu "Nerazzurri" uručili otkaz posle jednog remija i četiri poraza.

Osim Atalante Gasperini je vodio Genou, Palermo i Crotone, a radio je i sa mlađim kategorijama Juventusa.

(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji