Milan u ofanzivi - posle Paquete, neka se pakuje novi Yaya Toure (VIDEO)

Leonardo naciljao zadnjeg veznog u Francuskoj...

Dok Gennaro Gattuso i aktuelni igrački kadar "riljaju" na terenu i dižu lagano Milan u gornji deo tabele - vezali dve pobede, za poraz ne znaju od prvog kola i onog šoka protiv Napolija - novi sportski direktor Rossonera zasukao je rukava i punom parom vršlja svetom kako bi obezbedio adekvatna pojačanja za januar pre svega.

Aranžman oko Lucasa Paquete, jednog od najtalentovanijih Brazilaca trebalo bi da je zaključen. Podsećamo, radi se o kreativnom vezisti kog je porsnuli italijanski velikan "maznuo" ispred nosa Paris Saint Germainu, a prema nekim izvorima sa Apenina to zadovoljstvo koštaće ga 35.000.000 evra. Pa ako se priče (bajke) da se radi o novom Kaki obistine, ili ako Paqueta bude barem upola učinkovit kao slavni Brazilac, neće biti zime za Milaneze. U suprotnom...

NIJE SAMO LUCAS PAQUETA: I ova dva igrača dolaze na San Siro!

E sad, pošto su pronašli "novog Kaku", treba dovesti nekoga ko će takvom genijalcu da čuva leđa. Pojedini mediji u Italiji danas javljaju da je jedna od opcija zadnji vezni iz Toulosea Ibrahim Sangare (21). Momak još nije debitovao za seniorski tim Obale Slonovače, ali to je samo pitanje trenutka, jer se već sada radi o jednom od najbolji destruktivaca u Ligi 1. Pritom, dečko nije ograničen isključivo na defanzivu, već ume elegantno i da iznese loptu sa svoje polovine, pa i da podeli pas.

Kažu Francuzi, po građi dosta podseća na Yayu Tourea. Visok je preko 1,90, snažan u duelu, gotovo mu je nemoguće oduzeti loptu kada se zagradi. Ove sezone standardan je u dresu Toulousea. Postigao je jedan gol i jednom asistirao.

Pregovora za sada nema. Postoji samo interesovanje Milana. I razume se, Sangare nije jedina Leonardova opcija za tu poziciju. Kada govorimo o ceni radi se o igraču čija tržišna vrednost trenutno dostiže blizu 8.000.000 evra (Francuzi su ga platili oko 5.000.000 prema nezvaničnim podacima), međutim procene italijanskih kolega su da Milan neće moći da sedne za sto za predstavnicima Tuluza bez "koferčeta" od 20.000.000.  



Pratite nas i na Instagramu.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji