Gattuso priznao grešku! Ko je igrač koji se muči sa taktikom?

Milan je konačno vezao dve pobede, a trener ovog kluba konačno može lakše da diše.

Rezultati su bili izuzetno loši, Gattuso se našao na udaru, ali poslednja dva meča su malo popravili situaciju u Milanu. Ubedljiva pobeda protiv Sassuola i pobeda protiv Olympiakosa u Ligi Evrope su konačno navijačima nabacile mali osmeh.

Gattuso je potencirao da su igrali odlično protiv Olympiakosa iako su primili prvi gol. Veoma je ponosan na to kako je ekipa reagovala u tom trenutku i želi da iskoristi ovaj "momentum" i da nastavi seriju pobeda protiv Chieva.

"Poslednje dve utakmice su nam mnogo značile na psihološkom planu. Pokazali smo da nismo daleko od najboljih timova u ligi, ali da moramo da nastavimo sa napornim radom."

"Nije mi drago kada stavim Cutronea na klupu i nije mi bilo drago dok je bio povređen. On je neko ko može potpuno da promeni igru svojim entuzijazmom i dinamikom. Patrick u potpunosti promeni igru kada uđe sa klupe. Igra dobro i kada je starter", hvalio je Gattuso svog fudbalera.

Nakon ovih pozitivnih komentara, Gattuso se osvrnuo i na ono negativno u timu, a izgleda da mu najveći problem predstavlja Bakayoko. Mladi Francuz je stigao na pozajmicu iz Chelsea kao veliko pojačanje za tim, ali nikako da se uklopi u novom timu.

"Bakayoku je potrebna pomoć, on se muči. Taktika mu nije baš najjasnija, nije mu "ušla u glavu" još uvek i evidentno je to moja greška, moramo još više da radimo sa njim na treninzima", rekao je trener Milana.

"Naša dužnost je da on napreduje i sazreva kao igrač, on ima mnogo kvaliteta i mi moramo da pronađemo pravi način kako bi on igrao što bolje."

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji