Ovakva ponuda za Sergeja još nije stigla: Od Milana 40.000.000 evra za pozajmicu, pa 80.000.000 za otkup ugovora

U igri i Bonaventura.

Pominjali su se Paris Saint Germain, Manchester United, Barcelona, Real Madrid... Pomalo su se srpska javnost, a verujemo i sam Sergej Milinković umorili od transfer priča, ali svaki dan mahom italijanski mediji plasiraju nove detalje kad je reč o vezisti Lazia, a prema najnovijim on bi mogao da završi u – Milanu.

Informaciju je u etar pustila rimska La Stampa, važi za ugledan list, ne razmeće se tek tako bombama, ovoga puta uverava da je novi direktor Rossonera Brazilac Leonardo rešio da dovede našeg reprezentativca i da je taj plan predočio čelnicima Lazia. S obzirom da je predsednik Claudio Lotito davno zacepio cenu od 150.000.000 evra i da je ona sama možda i udaljila potencijalne kupce, a svakako je van domašaja semostrukog prvaka Evrope, La Stampa ističe da postoje dva načina kako Milan može do Sergeja. Prvi je da odmah plati 40.000.000 evra na ime jednogodišnje pozajmice, ali da se istovremeno obaveže kako će narednog leta obavezno otkupiti ugovor 23-godišnjeg fudbalera po ceni od 80.000.000 evra. Ako Rimljani ne pristanu na takav scenario Leonardo je spreman da im ponudi manje novca (20.000.000 evra), igrača – najverovatnije Giacoma Boneventuru – a da cena za otkup ugovora ostane ista (80.000.000 evra).

Naravno, pitanje je da li će Lotito ostati dosledan principima ili će, ipak, popustiti i – doduše, na poček – dobiti svakako ogroman novac za dragulja dovedenog iz Genka za samo 18.000.000 evra. Milan mu nudi da tri leta kasnije zaradi deset puta više novca.

Ukoliko se to desi, Leonardo će ispuniti veliku želju (Sergeja je u ranijim intervjuima nazivao Fenomenom), a klub sa „San Sira“ će definitivno zatvoriti aktivnosti u prelaznom roku, koji je pretio da bude pravi kolaps, a pretvorio se u sasvim pristojan, jer su potpisali Pepe Reina, Ivan Strinić, Alen Halilović (bez obeštećenja), Mattia Valdara (35.000.000) i Gonzalo Higuain. Sve zahvaljujući novcu kompanije Elliott koja je spasla klub. Trener Gennaro Gattuso do kraja pijace očekuje još centralnog veznog, a to bi mogao da bude baš SMS.

Pod pretnjom finansijskog fer-plej, Milan ne sme da zavuče ruku duboko u džep i to je razlog zbog kog Leonardo Laziu nudi sličan dogovor kao Juventusu prilikom angažmana Pipite. Argentinski napadač je pozajmljen za 18.000.000 evra, a narednog leta biće kupljen doplatom još 36.000.000.

Može li da prođe i ovaj plan?

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji