Caldara nakon prezentacije u Milanu: Moram se posebno zahvaliti Atalanti

Samo što je došao u Milan, mladi stoper Mattia Caldara odmah se izjasnio kako je 'navijač Milana'.

Mladi i perspektivni stoper je u Milan stigao iz Juventusa kao zamjena za Leonarda Bonuccija, koji se na kraju odlučio vratiti u Torino.

"Zahvaljujem se Leonardu i klubu što mi vjeruje. Jedva čekam da dođem i da pokažem svoju vrijednost. Juve? Bit ću zauvijek zahvalan. Međutim, sada počinje nova epizoda u mojoj karijeri, a Milanu je bilo teško reći ne. Njihova historija me natjerala da donesem ovakvu odluku i drago mi je što sam došao", rekao je Caldara, pa je nastavio:

"Maldini, Nesta, Thiago Silva... Bit će teško naslijediti ih, ali sam došao da postanem jedan od njih. San Siro je stadion s najviše emocija u Italiji i svako dijete sanja da igra na ovom stadionu", kaže Italijan.

On se potom zahvalio i Atalanti u kojoj je proveo dvije godine.

"Moram da se zahvalim Atalanti, koja mi je stvarno dopustila da sazrijem. Conti i Kessie? Rekli su mi da ođem ovdje jer se dosta toga promijenilo. Igrao sam i sa Romagnolijem u U21 reprezentaciji, sjajan je igrač i čovjek".

"Razgovarao sam telefonski s Gattusom, sada jedva čekam da se vrate iz SAD-a i da svi zajedno krenemo u sezonu. Sretan sam", zaključio je Caldara.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji