Milan započeo operaciju „RossoDraxler“

U međuvremeu, završava se transfer Tiemuea Bakayoka.

Izgledalo je u početku kao suluda ideja, ali Milan namerava da istu pretvori u stvarnost. Bord Milanovih direktora otvorio je operaciju „RossoDraxler“, što bi trebalo da bude jedna od glavnih tema na evropskom tržištu do zatvaranja. Istina, Milan za ovu operaciju ima tačno sedam dana, pošto se letnja pijaca u Italiji zatvara 17. avgusta.

Milanski Sport Mediaset tvrdi da je prva ideja direktna trampa Ricardo Rodriguez - Julijan Draxler. Tomas Tuhel je locirao upravo švajcarskog reprezentativca kao čoveka koji bi trebalo da bude noseći igrač na poziciji levog beka, pošto tu poziciju trenutno jedino pokriva nepouzdani Lejvan Kurzawa. Ali, tu se nailazi na prvi problem. Rodriguez, trenutno, nije zagrejan za ideju odlaska iz Milana i želi da se naredne sezone bori sa novajlijom Ivanom Strinićem za minute na levom boku. Ali, tu bi PSG mogao da uskoči s lovom koja bi Rodriguezu trebalo da promeni razmišljanje.

Rodriguez u Milanu trenutno zarađuje oko 2.100.000 evra, s ugovorom do juna 2021. godine. Paris Saint Germain je spreman da mu ponudi tri puta veći novac i mesto startnog levog beka. I to je tačka od koje se polazi.

S druge strane, Draxler je već otpisan kod Tuhela, zbog toga je PSG željan da čuje ponude. Iako finansijski Milanova ponuda nije najbolja, PSG bi iz situacije mogao da izvuče maksimum. Jer, francuski šampion ima problem zbog FFP (finansijskog fer-pleja) i nema veliki novac da ulazi u bilo kakve egzibicije na tržištu. Gennaro Gattuso je u intenzivnoj potrazi za igračem koji može da igra ofanzivno, na bokovima i iza napadača.

Paralelno s ovim poslom, Leonardo i Paolo Maldini završavaju transfer Tiemuea Bakayoka iz Chelsea. Posao je vrlo blizu realizacije, biće to pozajmica uz pravo otkupa na 35.000.000 evra, a jedini detalj koji se trenutno reguliše jeste visina Bakajokove plate. Chelsea će morati da plaća deo plate koja iznosi preko 6.000.000 evra, jer Milan nema te finansije.

Već su obavljene dve runde razgovora s Bakayokovim bratom, ujedno i agentom. Signali su pozitivni. Sada se samo čeka realizacija.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji