Superkup Italije se seli u Saudijsku Arabiju

Juventus i Milan igraju za prestižni trofej italijanskog fudbala, a za to će od bogatih domaćina dobiti po 3,2 miliona evra.

Superkup Italije u fudbalu, koji se igra od 1988, nekoliko puta se selio sa Apenina, a prvi put organizator tog meča biće Saudijska Arabija.

Italijanski fudbalski savez je prihvatio izdašnu ponudu Saudijaca od 24 miliona evra - po osam miliona za sledeće tri godine.

Pošto je Juventus i u minuloj sezoni uzeo duplu krunu (četiri puta uzastopce), u prestonici Rijadu ili Džedi, verovatno u januaru 2019., sastaće se s Milanom koji mu je bio protivnik u finalu nacionalnog kupa (4:0).

Juventus, budući da je sedmostruki uzastopni prvak, pretplatio se na meč za Superkup, ali taj trofej nije u njegovim vitrinama.

Prošle godine, kada se utakmica nakratko vratila u Italiju, na Olimpijskom stadionu u Rimu savladao ga je Lazio (3:2).

Superkup Italije prvi put se igrao izvan granica 1993, kada su se u Vašingtonu sastali Milan i Torino (1:0).

Ostale utakmice su bile Juventus - Parma (Tripoli, 2002), Juventus - Milan (Nju Džersi, 2003), Inter - Lazio (Peking, 2009), Milan - Inter (Peking, 2011), Juventus - Napoli (Peking, 2012), Juventus - Napoli (Doha, 2014), Juventus - Lazio (Šangaj, 2015), Juventus - Milan (Doha, 2016).

Dakle, “Bianconeri” i “Rossoneri” treći put jedni protiv drugih van granica zemlje, uvek u različitoj državi.

(Vesti-online.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji