Gattuso: Dotakli smo dno, ne možete da se ponašate kao idiot i da igrate

Trener Milana Gennaro Gattuso rekao je da je Milan "dotakao dno" nakon poraza od Beneventa i da protiv Bologne mora mnogo bolje.

"Rossoneri" su poraženi od fenjeraša Serije A u prošlom kolu sa 1:0 iako je Benevento i matematički već ispao iz lige.

Gattuso je zbog toga otkazao slobodne dane sebi i igračima.

"Dotakli smo dno. Sada moramo da preuzmemo odgovornost, nije pravo da dajemo igračima slobodne dane u ovim okolnostima. I ja sam imao dva slobodna dana i imao kratak predah planiran sa porodicom u Španiji, ali sam pocepao karte i ostao ovde da radim sa tim momcima. Nekima se svidelo više, nekima manje, ali da li delujem kao da me briga za to?", rekao je Gattuso italijanskim medijima.

Istakao je da je besan zbog forme jer Milan nije pobedio već 40 dana. U tom periodu četiri remija i dva poraza Milana.

"Kad smo pobeđivali, ponašali su se prema nama kao da smo Bred Pitovi, a sad smo svi čudovišta", kaže Gattuso.

Razlog za nezadovoljstvo mu je što protiv Juventusa Milan odigra bolje nego protiv manjih klubova što po njegovom mišljenju pokazuje da je problem mentalne prirode i u pristupu. Zbog toga nije otkrio sastav koji će se suprotstaviti Bologni u nedelju sa posebnim akcentom na trojicu momaka Nikolu Kalinića, Andrea Silvu i Patricka Cutronea.

Belotti, Džeko ili Muriel?

"Videćete sutra. Ja procenjujem na osnovu treninga tokom nedelje. Ne može neko da se ponaša kao idiot, a onda dobije minute da igra. Sva tri igrača su sličnih kvaliteta, ali imaju drugačije karakteristike", rekao je Gattuso.

(B92.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji