Milanova budućnost je ružičasta, sve je ovo po planu

Glavni čovek u klubu otvoreno o svemu kroz šta je Milan prošao, kroz šta prolazi sada i o onome što ga čeka.

Kada je Silvio Berlusconi posle tri i kusur decenije prodao Milan novim valsnicima, znalo se da kreće jedna potpuno nova epoha u istoriji slavnog kluba. Uspešna ili neuspešna, to su se pitali mnogi u Italiji i širom sveta.

Klub su kupili malo poznati kineski biznismeni oko čijih para su se ispredale svakakve priče i spekualcije. Kineski vlasnici su dali puna ovlašćenja nekadašnjem Interovom direktorskom tandemu Marco Fassone - Massimo Mirabelli. Prvi je zadužen za finansije i organizaciju, drugi za sportski sektor. Od novih vlasnika su dobili oko 250.000.000 evra za letnji prelazni rok i potpuno promenili tim.

Početak je bio loš, rezultati su izostali, trener Montella je platio glavom kada je voda došla do grla, a onda je došao Gennaro Gattuso i počeo da oporavlja posrnulog velikana. Iako je pre njegovog dolaska skoro sve bilo izgubljeno, sada se situacija polako normalizuje i Milan opet ima kakvu-takvu nadu da se nađe u Ligu šampiona.

A čak je i mladi trener imao težak početak sa remijem protiv Beneventa i porazima od Atalante i Verone. Ipak, kasnije je ušao u seriju dobrih rezultata i oživeo Milan.

„Kad se samo setim u kakvoj smo situaciji bili oko Božića, posle onih bolnih poraza od Atalante i Verone... Nismo imali nikakvu igru i reklo bi se da smo pre bili pod vozom koji će nas pregaziti nego što smo mogli da se nadamo nekoj budućnosti. Zato moram da budem zahvalan Gattusu  - i Mirabelliju koji me je ohrabrio da dovedem Gattusa - što je uradio veliki posao. Došli su neki iznenađujući rezultati sa njim, klima se promenila, opet verujemo i lepo je da derbi sa Juventusom u subotu dočekujemo u takvom raspoloženju“, kaže Milanov generalni direktor Marco Fassone.

Milan će na najvećem ispitu od Gattusovog dolaska biti u subotu kada gostuje Juventusu.

„U ovom trenutku znamo da nam je svaka utakmica mnogo bitna i da moramo da pravimo pozitivne rezultate kako bi zadržali korak i smanjili zaostatak za konkurencijom. Povratak u trku za Ligu šampiona koji je u jednom trenutku izgledao nemoguć, sada izgleda kao da ima kredibilitet. Ali moramo da igramo maksimalno svaki meč. Znamo koliko teško će nam biti u Torinu i da je Juventus nekoliko koraka ispred nas, ali trudićemo se da odigramo što bolje i da im otežamo život tokom 90 minuta“.

Utakmica će biti posebna za Leonarda Bonuccija koji je letos došao kao veliko pojačanje iz Juventusa, zadžio kapitensku traku, ali je bio očajan na početku. Ipak, od dolaska Gattusa se i on vratio na stari nivo, a protiv Juventusa će igrati prvi put s obzirom da je jesenji duel u Milan propustio zbog povrede.

„Svi smo u jednom trenutku ostali bez daha jer je prolazio kroz težak period adaptacije, ali svi znamo kakav je igrač. Dobro je što ćemo ga ovaj put imati u timu protiv Juventusa. Znamo da je to za njega poseban meč“.

Milanovi navijači pred derbi najveće nade polažu u Gattusa i način na koji motiviše igrače.

„Za većinu je on iznenađenje, za neke druge možda i nije. Zahvalan sam mu za sve što je uradio prethodnih dana. Prvo zbog rada sa mladim timom, a potom i onoga što je uradio u prvom timu. Pokazao je kvalitete da preokrene situaciju koja je iz psihološkog ugla bila jako teška. Mnogo truda je uložio da popravi fizičku i atletsku spremu ekipu. Ima veliko srce i zna kako da popriča sa svim igračima. Ekipu koja je patila je transformisao u ujedinjenu grupu čiji moral raste. Doveo nas je do finala Kupa Italije, radi odlične stvari u prvenstvu i veoma smo zadovoljni sa njim“.

Tokom sezone se često najavljivalo da su novi vlasnici prezaduženi i da neće moći da vrate kredite i pozajmice koje su uzeli da bi preuzeli klub. Konstantno se spekuliše da će morati da prodaju klub, ali za sada sve normalno funkcioniše, a letos su obezbedili ogroman budžet za pojačanja.

„Milan je projekat koji stalno raste. Očigledno je da se oko nas kao novih ljudi u klubu stvorila velika pažnja na nacionalnom i internacionalnom nivou jer svi žele da predvide kakva je budućnost kluba. Naš projekat je počeo u aprilu 2017. i mogu da kažem da se do sada sve odvija po planiranim fazama. I na sportskom, i na oranizacionom nivou. Milan napreduje dobro sa svim zacrtanim projektima iako je moglo i bolje s obzirom na budžet koji je obezbeđen. Budućnost kluba je ružičasta. Smatram da vodimo klub kako treba i samo je potrebno malo vremena i strpljenja. Rezultati nikada ne dolaze u prvoj godini kada se napravi ovako velika rekonstrukcija. Bitno je da smo na pravom putu i navijači mogu da nam veruju“, poručio je Fassone.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji