Gattuso: E baš sam hteo da vidim… Protiv Arsenala imamo 30 odsto šansi

Trener Milana o reakciji ekipe, Andreu Silvi, Nikoli Kaliniću, revanšu sa Arsenalom, borbi za Ligu šampiona...

Četvrta pobeda zaredom, četbvrta bez primljenog gola, smanjen zaostatak u odnosu na konkurente za Ligu šampiona i važnije od svega - pobeda u poslednjem sekundu utakmice! Plus što je gol baš postigao često kritikovani Andre Silva koji je do večeras čekao na prvenac u Seriji A.

Za Gennara Gattusa i Milan ovakva pobeda u Đenovi je možda značajnija nego neka od tri gola razlike, jer je očvrsnula karakter ekipe pre odlučujuće bitke.

“Bili smo zabrinuti i baš sam bio radoznao da vidim kako će ekipa reagovati na prvi poraz posle dva i po meseca. Dobio sam dobar odgovor. Čestitam Đenovi jer nam je napravila mnogo problema, ali mi smo pokazali karakter i igrali bez straha. To je nešto što jako cenim”, rekao je Gattuso posle meča.

Junak je bio Andre Silva koji je plaćen 40.000.000 evra, a do večeras je čekao na prvenac…

“Jako sam srećan što je Andre Silva upisao prvenac. Ionako je dovoljno teško nositi ovaj prestižni dres, a kamoli kada si mlad igrač. Moramo svi zajeno da nastavimo da rastemo, napredujemo i da verujemo u sebe”, rekao je Gattuso.

A Nikola Kalinić je opet bio Milanova slaba tačka…

“Kaliniću nedostaje gol. Ali, on je jak igrač sa dobrom tehnikom. Želim da ga vidim odlučnijeg kada dobije loptu. Mora da bude agresivniji u duelima sa čuvarima da bi našao prostor. Dopušta da ga olako izguraju. Očigledno je da napadači igraju da bi davali golove i da im nije bitno da li igraju dobro ili loše, ali cenimo Kalinićev naporan rad za ekipu”.

Milan je tokom Gattusovog mandata više nego duplo smanjio zaostatak za direktnim rivalima u borbi za Ligu šampiona.

“Ako pogledate tabelu, videćete da smo debelo smanjili zaostatak. Do kraja je još 11 kola, a sedam od niih igramo kao domaćini. Videćemo… Najvažnije je da se nekolicina igrača vrati u formu”.

Sledi revanš sa Arsenalom u Londonu posle 0:2 na San Siru. Milan je otpisan…

“Čuo sam priče kako fizički nismo uspevali da pariramo Arsenalu. Nije tačno. Jednostavno, imali smo pogrešan pristup utakmici. Pogotovo u prvom poluvremenu kada smo im ostavili mnogo prostora. Arsenal ima dovoljno kvaliteta da pošalje loptu tamo gde želi ako mu ostavite prostor. Ne smemo nikome ništa da poklanjamo. Ekipa to sve više razume i nastavlja da izvlači pouke. Ne zaboravite da smo danas igrali dobro, a da smo mogli da izgubimo utakmicu. Svesni smo da oni imaju 70 odsto šansu za prolaz dalje, a mi 30 odsto. Ne idemo u London na šetnju po parku. Predstavljamo slavni klub u ovom prestižnom dresu i videćemo šta će biti u revanšu”.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji