Milan kreće po Reusa i priprema teren!

Želja je i Weigl, ali nije realno...

Prethodnog meseca je Milanov sportski direktor Massimiliano Mirabelli boravio nekoliko dana u Nemačkoj zbog poslovnih obaveza. Pogledao je nekoliko utakmica, obavio nekoliko sastanaka, a italijanski mediji su spekulisali o imenima koja su moguća sfera njegovog interesovanja.

Pominjali su se Jonathan Tah i Julian Brandt iz Leverkuzena, Max Meyer kojem ističe ugovor u Schalkeu, talentovani Dayot Upamecano iz Leipziga kojeg želi i Barcelona, zatim Zakaria i Hazard iz Mönchengladbacha... Ali sve se završilo na spekulacjama.

Sada su mediji na Apeninima došli do saznanja ko su bile Mirabellijeve mete u Nemačkoj. Obe su iz Dortmunda, jedna je realna, druga ne. Mirabeli želi tandem iz Borussie Dortmund: Marco Reus - Julian Weigl.

Reusov ugovor u Dortmundu ističe 2019. godine i još je neizvesno da li će mu klub ponuditi novi zbog čestih problema sa povredama. Taj status sa ugovorom bi mogao da ga učini jednim od atraktivnijih imena na letnjoj fudbalskoj pijaci i zato Mirabelli želi da unapred pripremi teren ako Reus dobije zeleno svetlo na Westfalenu.

Mirabelli je dobar poznavalac bundesligaškog tržišta. Prošlog leta je iz Nemačke doveo Ricarda Rodrigueza i Hakana Calhanoglua i nada se istom scenariju i sa Reusom.

Milanov operativac želi i Juliana Weigla, ali jedan od najtalentovanijih vezista je nerealna meta za klub Milanovog kalibra. Košta minimum 50.000.000 evra i već dugo vremena se pominje kao želja Manchester Citya i Barcelone jer i Guardiola i Katalonci u njemu vide novog Busquetsa. Međutim, Borussia nema u planu prodaju Veigla i zato su Milanove šanse u ovoj priči jako tanke.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji