Ancelotti pisao Gattusu: Ratniče, dušo mog Milana!

Legendarni trener objavio u "Gazzetti" emotivno rođendansko pismo svom nekadašnjem igraču, a sada treneru "Rossonera".

Gennaro Gattuso (40), aktuelni trener Milana, proveo je na San Siru velikih i uspešnih 13 godina kao igrač.

Od 1999. do 2012. godine osvojio je dve titule Serije A, dve Lige šampiona, dva UEFA Superkupa, FIFA Svetsko prvenstvo za klubove i bio je "duša" ekipe koju je Carlo Ancelotti vodio ka najvećim visinama.

S obzirom na to da Gattuso ovog utorka slavi svoj 40. rođendan, Ancelotti mu je napisao emotivno pismo, objavljeno u "Gazzetti dello Sport".

Pročitajte...

"Četrdeset godina, dragi Rino... To zaslužuje ozbiljno pismo čestitke, ne samo telefonski poziv, sa našim uobičajenim razgovorom i šalama.

Četrdeset godina je momenat za osvrtanje, kada imaš dovoljno vremena za sobom da zapamtiš i dovoljno vremena pred sobom da napraviš nove podvige.

Sada te gledam kako vodiš Milan i ponašaš se kao lud. Vrištiš, vičeš, podstičeš svoje igrače. Mislim da si prava osoba na pravom mestu. Postoji potreba za strašću, za tvojim karakterom, za tvojim duhom, kojim se žrtvuješ da prevaziđeš prepreke. Takođe, potrebna je i tvoja radost da ublažiš određene tenzije, kao što je potreban i tvoj bes da nekad nekoga razbudiš. A, u timu, u grupi, uvek neko spava...

Na terenu si bio moj ratnik. Nikad nisam video da odustaješ. Nikad nisam video da napuštaš teren sa čistim dresom. Nikad nisi odbijao da se boriš. Tome sam se uvek divio kod tebe. Toj sposobnosti da ostvariš svoje ciljeve bez obzira na činjenicu da te priroda nije obdarila velikim talentom za tehniku. Jer, mogu da kažem, tvoje noge nisu baš najbolje školovane!

Ipak, snagu karaktera koju si nam davao niko nije imao. A, imao si nešto neobično - znao si da je preneseš i na druge.

Koliko sam te samo puta video da pričaš sa saigračem, da mu pomažeš, da ga hrabriš, da ga podržavaš u teškim trenucima.

To je fudbal. Van šema, van formacija, van dijagonala, van presinga i kontranapada. To su ljudi. A, ljudi su ono što pravi razliku. Ti, dragi Rino, to si radio za mene i za naš Milan. Bio sam ti trener osam godina (dodaj ili oduzmi nekoliko dana). I podnosio sam te.

Pre utakmica bio si nedopustan - ljut, mrzovoljan. To je bio tvoj način pripreme sebe i znao sam kako da ti priđem, jer sam i sam igrao utakmice. Prilazio sam ti sa nekom šalom, samo da smanjimo nervozu. Osmeh. Pa izlazak iz svlačionice.

Da li pamtiš kada smo 2007. godine bili na pripremama na Malti usred sezone. Kakha Kaladze te je izluđivao jer se šalio s tobom na dan tvog rođendana, a ostali su ga podržavali.

Pravio sam se da ne radim ništa, ali znao sam da je bilo nepohodno da preteraju s tobom.

Zapravo, jedne noći si krenuo na Kaladzea u restoranu i čak nisam ni hteo da znam šta se dogodilo. Ipak, saznao sam nekoliko meseci kasnije šta se dogodilo. 

Tih dana na Malti dao sam ti obećanje - vodiću te do finala Lige šampiona. Mislio si da sam lud. Ali, kada smo došli do finala pobedili smo. A, ti, Rino, bio si duša tog Milana. Nadam se da ćeš ostati na klupi. To zaslužuješ".

Carlo Ancelotti.

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji