Karantin i vanredno stanje u Milanu

Umesto tradicionalnog božićnog druženja igrači se u tišini spremaju za "minu" iz Bergama.

Nedavno postavljeni trener Milana Gennaro Gattuso uveo je vanredno stanje u redovima Rossonera pred okršaj sa Atalantom. Nikakvo čudo kada znate da su njegovi izabranici u prethodnom kolu glatko izgubili na gostovanju Veroni - ekipi koja zauzima pretposlednje mesto na tabeli i koja je do tog meča ostvarila samo dve pobede. Umesto tradicionalnog božićnog druženja, koje je bilo planirano za početak nedelje, fudbaleri su smešteni u karantin i mogu samo da se nadaju da će dobiti pauzu između ove i utakmice četvrtfinala Kupa protiv Intera u sredu.

Osim loših rezultata, posrnulog italijanskog velikana drma i situacija oko talentovanog golmana Ganluigija Donnarumme. Navijači su ga "uzeli na zub" zbog alavosti, a milanski klub pokušava da sanira situaciju prebacujući krivicu na njegovog agenta Mina Raiolu. U takvoj situaciji sigurno vas ne čudi to što verujemo da bi Atalanta mogla sjajno da prođe.

Družina iz Bergama bila je prošle nedelje blizu trijumfa nad Laziom, ali se na kraju zadovoljila remijem. Činjenica je da gosti imaju samo jedan prvenstveni trijumf na strani (nedavno protiv Genoe), međutim, pažnja im je bila podeljena između domaćih takmičenja i Lige Evrope, u kojoj su igrali odlično. Sada neko vreme mogu da se fokusiraju samo na Apeninsko poluostrvo, a kada su motivisani veoma su neugodni.

Trener Atalante Gianpiero Gasperini nema kadrovskih problema, dok Gattuso neće moći da računa na suspendovane Alessia Romagnolija i Susa, kao ni na povređene Josea Maurija i Andreu Contija.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji