Gattuso ima istu platu kao trener Beneventa!

Najplaćeniji stručnjaci u italijanskom šampionatu su Massimiliano Allegri i Luciano Spalletti.

Gennaro Gattuso na klupi Milana ima istu platu na godišnjem nivou kao trener Beneventa Roberto de Zerbi, prenosi italijanski mediji.

Benenvento je juče protiv Milana osvojio prvi bod u sezoni (2:2), a dan kasnije otkriveno je da Gattuso i De Zerbi zarađuju po 300 hiljada eura za sezonu.

Milan je prošle sedmice smijenio Vincenza Montellu, koji je imao platu oko dva miliona eura, a "Rossoneri" su Gattusa "povukli" s klupe Primavere.

Gattuso realno nije stvorio trenersko ime da bi mogao da juri milionski ugovor, ali se i ne pamti da je trener Milana, kako god se zvao i kakve rezultate imao iza sebe, zarađivao isto kao šef stručnog štaba dojučerašnjeg niželigaša, ali i tačno 25 puta manje od kapitena ekipe Leonarda Bonuccija (čija je plata 7,5 miliona).

Najmanju platu među trenerima u Seriji A trenutno ima Diego Lopez iz Cagliarija (200 hiljada), a manje od Gattusa zarađuju još samo Fabio Pecchia (Verona), Davide Balardini (Genoa) i Giuseppe Iachini (Sassuolo) čija plata iznosi 250 hiljada.

Tu su i Udineseov Massimo Oddo (350 hiljada), Lorenzo Semplici iz Spala (400), Davide Nicola (Crotone, 500 hiljada), te Rolando Maran iz Chieva (600), kojim se i zatvara krug trenera sa zaradom manjom od milion.

Najplaćeniji stručnjaci u italijanskom šampionatu su Massimiliano Allegri (Juventus, sedam) i trener Intera Luciano Spalletti sa četiri miliona, slijede Eusebio di Francesco (Roma) i Siniša Mihajlović (Torino) sa po milion i po, dok godišnja plata Maurizia Sarrija iz Napolija iznosi milion i 400 hijada eura.

Odmah iza Sarrija su Simone Inzaghi i Giampero Gasperini (Lazio/Atalanta, 1,3 miliona), Roberto Donadoni (Bologna) sa 1,2, te Marco Giampaolo iz Sampdorie i Fiorentinin Stefano Pioli (po milion i 100 hiljada).

(Vijesti.me)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji