Da li je vreme da Gattusu i Milanu krene?

Milan traži put do izlaska iz krize, Bologna u sjajnoj formi.

Kineski projekat puca po svim šavovima! Činilo se da je Yonghong Li ubrizgao dugo čekanu injekciju - za preuzimanje kluba izdvojio je 750.000.000 miliona evra i još blizu 240.000.000 za prelazni rok (para koje nije fizički imao) - ali ni to nije bilo dovoljno Milanu da se konsoliduje i ponovo bude snažan takmac na kontinentalnoj mapi. Milan bi mogao da pretrpi jak udarac od UEFA ukoliko se kao tačna ispostavi informacija da će biti izbačeni iz Evrope. Rezultati nisu ni približno očekivanim, što jasno oslikava i situaciju u svlačionici posrnulih Rossonera uoči poslednje utakmice nedeljnog programa 16. kola Serije A protiv Bologne.

Iako je Milan prošle sezone slavio na oba međusobna susreta protiv Bologne, ovoga puta će morati da uloži velike napore, budući da se puleni Roberta Donadonija  nalaze u znatno boljoj formi. Nije Milanu pomogla ni smena trenera, pošto su pod palicom Gennara Gattusa prvo odigrali nerešeno sa fenjerašem Beneventom (2:2), da bi tokom nedelje u Ligi Evrope poklekli pred hrvatskim šampionom Rijekom. Istini za volju, Gattuso je kombinova na Rujevici, s obzirom da je Milan ranije osigurao proleće u Evropi. Protiv Bologne se očekuje najjači sastav, a van konkurencije su i dalje povređeni defanzivac Conti, vezista Calhanoglu, kao i suspendovani Romagnoli.

Donadonijevi puleni su u prošlom kolu odigrali "samo" 1:1 sa Cagliarijem, ali ne treba zaboraviti brutalno izdanje protiv ove sezone izuzetno jake Sampdorie (3:0), kao i sjajan meč i trijumf u Veroni (3:2). Gosti opuštenije dočekuju ovaj meč, a zanimljivo će biti i kraj aut linije gde će se naći dve Milanove legende - Donadoni i Gattuso. Bologna ni večeras neće moći da računa na povređenog Di Francesca, a zbog kartona saigračima neće moći da pomogne ni vezista Poli.

Da li je vreme da i Gattusu krene? Ili će Milanova kriza biti produbljena... Sigurna opcija, uzimajući u obzir sve parametre, jeste tip GG.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji