Bonaventura prekinuo Milanovo mučenje

Prošlonedeljni šok je zaboravljen, prva pobeda ''Rossonera'' pod vođstvom Gennara Gattusa.

Posle šokantnog remija sa otpisanim Beneventom u prošlom kolu, a onda i poraza od Rijeke u Ligi Evrope, Genharo Gattuso je večeras upisao svoj prvi trijumf na klupi Milana.

Njegov tim je na San Siru večeras u meču 16. kola Serije A savladao Bolognu sa 2:1 i tako upisao prvi trijumf u ovom takmičenju u poslednjih mesec dana.

Pobedu ''Rossonera'' najavio je Giacomo Bonaventura već posle 10 minuta igre. On je sa ivice kaznenog prostora zahvatio jednu izbijenu loptu i preciznim udarcem po zemlji smestio je u donji levi ugao gola golmana Mirantea - 1:0.

Vođstvo domaćih nije dugo potrajalo, svega trinaest minuta, a onda je Verdi na centaršut Destra pogodio za 1:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a u nastavku Bonaventura se još jednim golom izborio za ulogu junaka utakmice. U 77. minutu meča je odlično reagovao na centaršut Borinija i postavio konačnih 2:1.

Ovaj fudbaler se golgeterski preporodio od dolaska Gattusa za novog trenera, pošto je u dve utakmice u Seriji A pod njegovim vođstvom, postigao sva tri gola za Milan - jedan protiv Beneventa i još dva večeras protiv Bologne.

Gosti su do kraja imali još par prilika preko Taidera i Massine, ali su se domaći odbranili, ne dozvolivši da im se ponovi ono što su doživeli u prošlom kolu, kada je Benevento golom svog golmana Brignolija u nadoknadi vremena ''otkinuo'' bodove Milanu.

''Rossoneri'' posle večerašnjeg trijumfa imaju 24 boda na sedmom mestu, a Bologna je ostala na 21, na devetoj poziciji.

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji