U Milanu neizvesnost pred kongres Komunističke partije Kine

Fudbalski klub Milan s nestrpljenjem očekuje kongres Komunističke partije Kine, koji će biti održan 18. oktobra. Nisu “Rossoneri” odlaskom Silvia Berlusconija sa čela kluba odlučili da promene ideologiju, već ih zanima šta će se dogoditi sa investicijom od 200 miliona evra, koju su doneli kineski biznismeni.

Investitor Li Yonghong je preuzeo milanski klub tokom ove godine, uz pomoć američkog fonda Elliot Managment, a razlog za to bila je nemogućnost da toliku novac iznese iz Kine. Sada će verovatno morati da u svoju domovinu vrati 200 miliona evra, zbog mera kineske vlade.

Očekuje se da na pomenutom kongresu kineskih komunista budu objavljene mere restrikcije u ulaganja u inostranstvu. Prema navodima lokalnog milanskog lista Libero, oko 200 miliona evra, koji su upumpani u klub sa San Sira tokom leta, trebalo bi biti vraćeno u Kinu.

Novi predsednik Milana, Li Yonghong zato ubrzano traži investitore da podele finansijski teret, a Milan je obavezan do oktobra iduće godine da isplati Elliotu čak 253 miliona evra, računajući i kamate od 11,5 posto.

Ako taj novac ne bude isplaćen, klub ili njegov deo (u ratama) pripašće fondu.

(Sportskacentrala.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji