Kaka završava karijeru

Jedan od najboljih fudbalera sveta u 21. veku saopštio je da će u nedelju odigrati poslednju zvaničnu utakmicu.

Ricardo Izecson dos Santos Leite, poznatiji kao Kaka, odlučio je da u 36. godini okači kopačke o klin.

On je poslednje tri godine nastupao u američkoj MLS ligi za Orlando City, od koga će se oprostiti u nedelju.

Orlando će u pretposlednjem kolu biti domaćin Columbusu, a Kaka potom neće putovati u Filadelfiju, s obzirom na to da njegova ekipa nema šansi da se plasira u plej-of.

Za novembar je predviđena humanitarna utakmica za žrtve uragana u Portoriku i to bi trebalo da označi Kakin definitivni odlazak.

"Došao je trenutak da kažem 'zbogom', ali moje srce je puno sreće i zadovoljstva. Hvala, Orlando", napisao je na svom Twitter profilu.
Sjajni "trekvartista" ponikao je u Sao Paulu, a najbolje partije pružao je od 2003. do 2009. u dresu Milana, sa kojim je po jednom osvojio Seriju A, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

U godini najvećih uspeha (2007) proglašen je najboljim fudbalerom u anketi FIFA i UEFA, a dobio je i "Zlatnu loptu", magazina "France Football".

Od 2009. do 2013. bio je među Realovim "galaktikosima", da bi u sezoni 2013/14 ponovo zaigrao za Milan i onda odlučio da se vrati na drugu stranu Atlantika.

U dresu Milana je odigrao 287 utakmica i postigao 101 gol.

Za reprezentaciju je na 92 meča dao 29 golova. Ima zlatnu medalju sa Mundijala 2002, a doprineo je da Brazil trijumfuje u FIFA Kupu konfederacija 2005. i 2009. Oprašta se bez trofeja u Kupu Amerike, pošto nije bio u timu ni 2004. ni 2007, kada su žuto-plavi osvajali kontinentalni šampionat.

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji