Kaka se oprašta na San Siru?

Italijanski mediji pišu o drugom povratku Brazilca u Milan, gde bi od leta seo u direktorsku fotelju.

Brazilski as Kaka u nedelju se oprostio od američke ekipe Orlando City, ali još nije sigurno da je time i završio karijeru, kako je isprva bilo protumačeno.

Italijanski mediji pišu da bi nekada najbolji fudbaler sveta mogao još jednom da obuče crveno-crni dres, koji je već nosio od 2003. do 2009, a zatim u sezoni 2013/14.

Tridesetpetogodišnji Kaka bi odigrao do kraja ovu sezonu, a onda bio promovisan u novog direktora trofejnog kluba.

Holanđanin Nigel De Jong, koji mu je bio saigrač u drugom "mandatu" na San Siru, na Instagramu je ispod slike kojom se Kaka zahvaljuje Orlando City-u, poželeo maestralnom ofanzivcu sve najbolje u budućnosti i na kraju ostavio crveni i crni krug.

Kaka je sa Milanom osvojio Ligu šampiona, Seriju A, Svetsko klupsko prvenstvo, italijanski i evropski Superkup.

Jedan je od samo četvorice fudbalera koji su osvojili Ligu šampiona, Svetsko prvenstvo i Zlatnu loptu, uz Ronaldinha, Rivalda i Zinedinea Zidana.

Ipak, imajući u vidu njegovu "potrošenost", kao i činjenicu da od leta 2014. igra van Evrope, od eventualnog povratka u Milan ne bi trebalo očekivati mnogo. Verovatnije je da će to biti prilika za lep oproštaj, u klubu u kome je proveo najbolji period svoje karijere, kao i za upoznavanje sa novom upravljačkom strukturom "rosonera", u slučaju da zaista preuzme jednu od najvažnijih funkcija.

Dok je Kaka "žario i palio" kao fudbaler Milana, vlasnik je bio Silvio Berlusconi, a njegova "desna ruka" Adriano Galliani. Aprila ove godine kompletirana je prodaja kluba kineskoj investicionoj grupi "Rossoneri sport investment".

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji