Crveni novembar u Milanu: Kinezi moraju da nađu pare ili stiže novi gazda!

Novi predsednik Milana bi mogao da postane Paolo Scaroni.

Ne samo da kriza drma Milan na terenu, već je još veća panika u upravi kluba. Kineski valsnik Yonghong Li možda broji poslednje dane na čelu Milana...

Italijanski mediji otkrivaju ono što se spekuliše već dugo vremena: Kinez koji je kupio Milan od Berlusconija nema pare i mogao bi da ostane bez vlasništva u slavnom klubu.

Sva upozorenja i skepsa koji su pratili komplikovano kinesko preuzimanje Milana se pokazuju ispravnima. Yongohnog Li i njegovi saradnici nemaju novac koji su uložili u kupovinu Milana, već su ga pozajmili od američkog investicionog fonda Elliott sa godišnjom kamatom od 10 posto. Uložili su preko 200.000.000 evra u pojačanja, nadali se da će odmah napraviti bum i početi da isplaćuju uloženi novac, ali im početak sezone nije išao ma ruku...

Posle početne euforije među navijačima Rossonera, loši rezultati su opet ohladili interesovanje i podigli sumnje u kineski projekat. Stadion je opet poluprazan, rezultati su prosečni kao i prethodnih sezona, a trener Montella se nalazi na rubu otkaza.

Međutim, prvi bi ceh mogao da plati Yonghong Li. Ako do sredine novembra ne isplati Elliottu prvu ratu dugovanja od 60.000.000 evra, klub prelazi u ruke američkog fonda. A Amerikanci nameravaju da za predsednika postave bankara Paola Scaronija, koji je kao savetnik u Rothschild banci učestvovao u kineskom preuzimanju Milana i osigurao Elliottove interese. Njegova zadatak bi bio da finansijski konsoliduje klub, prodajom nekih igrača namiri dugove i napravi uslove za prodaju sledećem vlasniku.

Milan će narednih dana na sastanku akcionara usvojiti izveštaj po kojem se očekuje finansijski minus od 100.000.000 evra u periodu od 30. juna 2017. godine do 1. jula 2018. godine. 

Generalni direktor Marco Fassone koji je i došao sa Kinezima u Milan je sada u teškoj situaciji. Letos je nemilice trošio pare na pojačanja, sada mora da smisli kako da sačuva gazde koje su ga postavile na funkciju prvog operativca.  Fasone pokušava da od američke banke Bofa-Merrill Lynch dobije novi kredit kojim bi refinansirao dugovanja prema Elliottu.

Milan je u začaranom krugu, uprava diže jedan kredit da vrati drugi, ne miriše na dobro...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji