Shkendijo, gotovo je

Makedonci bez ikakve šanse na gostovanju na San Siru (20.45 časova).

Tri dana pre nego što započne takmičenje u novoj sezoni Serije A, novi Milan imaće generalnu probu u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope. Rossoneri su prošli sjajno na žrebu, u liku i mogućnostima makedonske Shkendije dobili su najlakšeg rivala, pa će im tako taj dvomeč biti lepa uvertira i test mogućnosti za izazove koji ih čekaju u Calciu ove jeseni.

Jasno je da će primarni cilj Montellinog tima ove godine - a posle blizu 200.000.000 evra uloženih u tim - biti plasman u Ligu šampiona. Međutim, Milan je mnogo veliki klub da bi sebi smeo da dozvoli bilo kakvu blamažu u kvalifikacijama protiv ekipe kalibra Shkendije.

Sedmostruki šampion Evrope, sa još nekompletnim timom i totalno neuigran, lako je preskočio Craiovu u trećem kolu i to bez primljenog gola, a teško je poverovati u to da je makedonski predstavnik bolji od rumunskog. Sve osim ubedljivog trijumfa Rossonera, pred sigurno dobro popunjenim tribinama San Sira, dakle, predstavljalo bi veliko iznenađenje. Svaka čast Shkendiji za dosadašnje evropsko putešestvije - izbacili Daciju, Helsinki i Trakai - za ovu sezonu biće dovoljno.

Prema najavama, Vincenzo Montella u večeras računa na skoro sva pojačanja - samo je Lucas Biglia povređen - što znači da bi mogao da sastavi vrlo moćan tim sa sve Bonuccijem, Musacchijom i Rodriguezom pozadi, Kessiem i Calhanogluom u vezi, Andreom Silvom u navali...

Bez obzira na sve, goleadu bi trebalo zaobići, jer poznato je da Italijani, bilo da se radi o njihovim klubovima ili reprezentaciji, ne zapinju previše protiv mnogo slabijih od sebe i ne uživaju u ponižavanju rivala. Kec ne dolazi u pitanje, a ipak će Montella više misliti o Crotoneu, protivniku koji ga čeka kroz tri dana na otvaranju Serije A.

Projektovani sastavi:

MILAN (4-3-3): Donnarumma - Conti, Musacchio, Bonucci, Rodriguez - Kessie, Montolivo, Bonaventura - Suso, Andre Silva, Cahanoglu.

SHKENDIJA (4-2-3-1): Zahov - Todorovski, Bejtulai, Bojku, Čeliković - Alimi, Totre - Radeski, Hasani, Abdurahimi - Ibraimi.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji