Milan prodao Nianga za 20.000.000 evra! Konačno su se rastali...

Francuz će imati duplo veću platu.

Jedan od igrača sa formalno najdužim stažom u Milanu je završio svoju karijeru u sedmostrukom prvaku evrope. Mbaye Niang napušta Milan i seli se u Spartak iz Moskve, glase poslednje vesti iz Italije. Nestašni Francuz je danas dogovorio sve detalje prelaska u tim rsukog šampiona, a zajednički jezik su našla i dva kluba.

Spartak je pristao na Milanove uslove i platiće fiksnih 18.000.000 evra na ime obeštećenja za francuskog napadača plus dodatnih 2.000.000 evra kroz bonuse. Niang će biti ubedljivo najskuplji igrač u istoriji moskovskog kluba. Dosadašnji rekorder je bio brazilski vezista Fernando koji je Sampdoriji prošlog leta plaćen 12.500.000 evra.

Može se reći da je Milan sjajno prošao u ovom poslu s obzirom da je celo leto nudio Nianga Torinu kao kusur za Belottija i cenio njegovu vrednost na 15.000.000 evra. Na kraju su izvukli još više para. On je prošlu polusezonu probveo na pozajmici u Watfordu koji je imao opciju da ga otkupi za 18.000.000 evra, ali je nije iskoristio. Na kraju bi Rossoneri ako se ostvare bonusi, mogli da zarade više nego što su se nadali.

Francuz je došao u Milan kao veliki talenat iz Caena 2012. godine kada su ga Rossoneri uzeli ispred nosa Arsenalu, ali nikada do kraja nije ostvario potencijal na San Siru, pa se selio na pozajmice Montpellier, Genou i Watford. Za Milan je odigrao 77 utakmica i postigao 12 golova, ali će ga uglavnom pamtiti po promašajima kao što je onaj protiv Barcelone na Camp Nou.

Francuz je sa Moskovljanima dgovorio ugovor na četiri godine vredan 3.000.000 evra po sezoni. Duplo više od onoga što je imao u Milanu. U Moskvi će se priključiti nekadašnjim saigračima iz Milana, Luiz Adrianu i Mariju Pašaliću. Niang će sutra obaviti lekarske preglede u privatnoj klinici u Rimu i ako sve prođe u najboljem redu, već prekosutra će biti predstavljen kao pojačanje ruskog šampiona.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji