KONAČNO: Milan dobio šta je tražio za Nianga! Možda dođe i zamena

Rossoneri se rešili Francuza...

Napokon se završi i saga oko transfera Mbayea Nianga. Francuski napadač iz Milana se seli u Torino, dogovor je sklopljen danas u popodnevnim časovma.

Iako je Torino insistirao na ponudi od 15.000.000 evra kroz pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora, na kraju su Rossoneri isterali svoje. Sa uključenim bonusima, transfer Nianga u Torino iznosi 20.000.000 evra. Zbog čega je Francuz morao da smanji svoje finansijske zahteva i da umesto dogovorene plate od 2.000.000 evra pristane na godišnju zaradu od 1.400.000 evra po sezoni tokom četvrogodišnjeg ugovora.

Nijang je odbio transfer u moskovski Spartak vredan 23.000.000 evra i ugovor vredan 3.000.000 evra koji su mu Rusi nudili. Nije želeo u Moksvu, hteo je u Torino isključivo zbog Siniše Mihajlovića sa kojim je sarađivao u Milanu.

Na kraju je Toro podigao ponudu i doveo Francuza kao najskuplje pojačanje u istoriji kluba. Mihajlović je prihvatio rizik sa kontroverznim golgeterom.

Moguće je da će Milan u finišu pokušati da dovede zamenu za Nianga. Rossoneri žele ofanzivnog vezistu Jakuba Jankta iz Udinesea koji može da igra i kao krilo, i kao polušpic. Ali Udinese za sada odbija da razgovara o prodaji mladog Čeha.

(Mozzartsport.com)


0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji