Zahuktali Milan stavio na sto 50.000.000 evra - Lazio prihvatio! Da li će i igrač?

Na pomolu i peto pojačanje Rossonera, šesto i sedmo su preskupi za sada.

Milan je već promovisao Matea Musakija i Francka Kessiea kao prva pojačanja, danas će biti zvanično potvrđen i transfer Ricarda Rodrigueza, a kada završi sa obavezama u reprezentaciji Argentine potpisaće i Lucas Biglia. To su četiri pojačanja za kratak vremenski period vredna 85.000.000 evra bez bonusa. Ali Milan hoće još. I žuri, jer najranije otvara sezonu od italijanskih klubova.

U pregovorima za Bigliu, Milan je došao i nadomak petog pojačanja. Slična situacija kao sa Argentincem, Lacio je morao da popusti. Rossoneri su ponudili ukupno 50.000.000 evra za tandem Lucas Biglia – Keita Balde i Lazio je prihvatio. Poput veziste iz Argentine, i senegalski ofanzivac košta 25.000.000 evra. To je ponuda koju su Rimljani prihvatili. Nisu imali druge s obzirom da je sjajni ofanzivac zakoračio u poslednju godinu ugovora i da nije želeo da produže saradnju. Lazio nije želeo da rizikuje i narednog leta ostane bez obeštećenja.

Milan je dobio zeleno svetlo od Lazia, ali još nije od igrača. Keita je odavno rešio da napusti Lazio, odbio povišicu i poslao signal zainteresovanim klubovima da želi transfer što su pored MIlana registrovali Juventus i Inter. Keita bi najradije u Juventus sa čijim čelnicima je već pričao i postigao načelan sporazum. Juve mu nudi 3.000.000 evra po sezoni za ugovor na četiri godine, Milan 2.500.000 evra po sezoni za petogodišnju saradnju.

Međutim, Juve ne želi da plati Laziu traženih 25.000.000 i ako ne izjednači Milanovu ponudu rizikuje da izgubi Senegalca rođenog u Španiji.  Keita bi u Milanu bio starter za razliku od Juventusa gde je konkurencija veća. Senegalac bi na levom krilu zamenio Deulofeua kojem je istekla pozajmica.

Dok čekaju odgovor Keite, Rossoneri rade na dovođenju napadača i desnog beka kojim bi završili prelazni rok, ali to su im ujedno i najteži zadaci. Izvisili su za Aubameyanga i Moratu, okrenuli su se Belottiju. Torino je odbio 45.000.000 evra u čiju vrednost je bio uključen i Cristian Zapata. Sledi nova ponuda, a Toro traži novac i igrače poput Lapadule, Nianga ili Kucke. Belotti ima klauzulu od 100.000.000 evra, ali samo za inostrane timove što znači da bi gazda Cairo mogao da pristane na 70.000.000 evra u čiju vrednost bi bio uračunat neki igrač Milana. Dogovor sa Belottijem ne bi trebalo da bude problem, navijač je Rossonera od malih nogu, voleo bi da pređe na San Siro.

Ako Milan izvisi i za Belottija, pokušaće sa Diegom Costom koji je postao višak u Chelseau, ali teško da može da ispuni finansijske zahteve Španca koji ima ludačke ponude iz Kine. Opcija je i Andre Silva iz Porta čija klauzula je 60.000.000 evra. Zbog toga je Jorge Mendes doputovao u Italiju, jer zastupa obojicu napadača.

Druga neostvarena želja (za sada) je Atalantin desni bek Andrea conti, otkriće prošle sezone. Milanu je potreban desni bek, ma šta god da bude sa De Scigliom i Juventusom. Međutim, Atalanta traži prevelikih 27.000.000 evra. Rossoneri nude duplo manje. Igračev zahtev je 2.000.000 evra godišnje što može da se ispuni, ali je problem visoko obeštećenje na kojem insistira Atalanta. Contija želi i Inter.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji